НАЧАЛО Други

Рецесия: Оптимистично настроение за икономиката сред топ индустриални компании

май 15, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия: Оптимистично настроение за икономиката сред топ индустриални компании

Главните изпълнителни директори на конференцията "Индустрия и материали" на Goldman Sachs изразиха оптимизъм относно стабилното състояние на промишлената икономика, уверявайки, че активността ще се засили по-късно тази година.

Според Джо Ричи, анализатор на Goldman Sachs, цялостното настроение на събитието е било “супер оптимистично“, с очаквания за значително изграждане на инфраструктура и потенциално възраждане на производството в САЩ.

По време на конференцията експертите от бранша изтъкнаха два основни катализатора за индустриалния сектор. Първо, безпрецедентните инвестиции на правителството чрез Закона за намаляване на инфлацията (IRA) се очаква да стимулират растежа.

Второ, инициативите за преместване на производството, като например Законът за чиповете и науката, имат за цел да увеличат вътрешното производство чрез укрепване на пазара на труда.

Тези фактори вече започват да допринасят за възстановяването на състоянието на промишлените предприятия през второто тримесечие. Съизпълнителният директор на Clean Harbors, Майкъл Батълс, спомена за нарастване на търсенето от страна на по-големи клиенти, като повече производство се осъществява в Северна Америка.

Дрю Уилкерсън, главен изпълнителен директор на брокера на товарни автомобили RXO, също отбеляза подобен подем в търсенето, особено от страна на клиенти, занимаващи се с търговия на дребно и електронна търговия.

Тези положителни признаци се появяват в момент, когато американската икономика наскоро отбеляза скромен 1.1% годишен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) през първото тримесечие, след като през 2022 г. се увеличи с 2.1%.

Докато някои инвеститори са започнали да се позиционират за сценарий без рецесия в индустриалния сектор, Dow Transportation Average (DJT) обрисува малко по-различна картина.

Този транспортен индекс, който често се разглежда като водещ индикатор за американската икономика поради състава си от акции на авиокомпании, камиони, железници и доставки, се представи по-слабо от по-широкия пазар през последните шест месеца.

Той се понижи с повече от 5% в сравнение с по-малко значимия спад от 2% на промишления индекс Dow Jones.

Въпреки тези предизвикателства все още има възможности за тези, които са готови да заложат на индустриалния ренесанс.

Ричи от Goldman Sachs препоръчва да се разгледат индустриални мощности, участващи в интелигентна инфраструктура, като Johnson Controls (JCI). Той вярва, че натискът върху веригата на доставки намалява, което води до мощно въздействие върху растежа.

Източник: Yahoo Finance

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.