НАЧАЛО Други

Доларът продължава да превъзхожда: 187 държави не искат да ползват собствените си валути – Чамат Палихапития

май 15, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът продължава да превъзхожда: 187 държави не искат да ползват собствените си валути – Чамат Палихапития

Според милиардерът инвеститор Чамат Палихапития, въпреки последните съобщения за дедоларизация, господството на щатския долар остава неоспоримо.

В неотдавнашен епизод на All-In Podcast Палихапития предположи, че девалвацията на долара може да има положителни последици за Съединените щати.

Палихапития твърди, че по-слабият долар всъщност може да бъде от полза за американската икономика, тъй като дава възможност на други държави да купуват американски продукти на по-ниски цени.

Той изтъка факта, че много чуждестранни правителства, приблизително 187 държави, разчитат на стабилността на щатския долар и предпочитат да не държат собствена валута.

Въпреки че стойността на долара може да се колебае поради инфлацията, тази увеличена покупателна способност в крайна сметка допринася за предимството на САЩ.

Тя позволява по-евтин внос, което води до леко подобрение на чуждите икономики, като същевременно запазва силата на щатския долар.

Палихапития призна сложността на тези взаимодействия, като подчертава техния относителен характер. Той също така смята, че е малко вероятно правителството на САЩ да се отклони от дългосрочната стратегия за обезценяване на валутата.

В резултат на това той препоръчва да се инвестира в рискови активи като акции и криптовалути, за да се извлече полза от тенденцията за дългосрочно обезценяване на долара.

В обобщение Чамат Палихапития твърди, че позициите на щатския долар остават силни и обезценяването на валутата може да бъде от полза за американската икономика.

Той също така прогнозира продължаващо обезценяване на валутата от страна на правителството на САЩ и съветва да се инвестира в рискови активи, за да се ориентираме в тази тенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.