НАЧАЛО Други

Рецесията не пропусна и Amazon – компанията загуби рекордните $1 трилион

декември 21, 2022 7:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията не пропусна и Amazon – компанията загуби рекордните $1 трилион

Една от най-известните марки на планетата, Amazon, стана първата компания, загубила $1 трилион от пазарната си капитализация.

Загубата е регистрирана като най-голямата в историята и се оказва, че за втори път през тази година компанията претърпява подобен вид експоненциални загуби.

Само през миналия месец агенция Bloomberg съобщи за предишната загуба на трилион долара от пазарната стойност на Amazon. След тази публикация компанията се възстанови и обезцени до число, по-ниско от стойностите от миналия месец. Текущата пазарна капитализация е $868.68 милиарда.

Amazon губи $1 трилион от пазарната си стойност

Малко са компаниите, които са толкова добре познати и толкова универсално използвани, колкото Amazon. От пандемията насам може би няма услуга, която да е придобила такава масова привлекателност и употреба, както платформата на Amazon. Последните два месеца обаче се оказаха по-различни по отношение на нейната пазарна стойност.

В началото на ноември Amazon сподели за загуба на пазарна стойност от $1 трилион. Това беше число, което беше следствие от икономическите обстоятелства, паричната политика и разпродажбата на акции. В този времеви диапазон акциите на гиганта спаднаха с над 4%, достигайки пазарна стойност от $879 милиарда.

Обратно, през този месец се наблюдаваше подобен спад. След като Amazon възстанови нивото от $1 трилион, при сегашните обстоятелства пазарната им стойност достигна $868.68 милиарда. Впоследствие спадът настъпва след рекордните $1.88 трилиона, достигнати само преди две години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да обърне посоката на цената?


Несъмнено икономическите фактори оказаха голямо влияние върху загубите, като през голяма част от последните месеци на преден план бяха страховете от рецесия. Следователно Amazon не е сама в огромните загуби, които преживява. Всички технологични компании заедно са претърпели загуби от близо $5 трилиона в пазарна стойност само през тази година.

След годините на пандемия, които бяха толкова благоприятни за Amazon, навиците на потребителите след пандемията оказаха неблагоприятно въздействие. Забавянето на продажбите доведе до спад на акциите с 50% през последните два месеца. Нещо повече, те действаха като предвестник на рекордните загуби през декември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене