НАЧАЛО Биткойн

Рецесията е неизбежна според хедж фонд милиардер – Биткойн и златото ли са решението?

октомври 11, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията е неизбежна според хедж фонд милиардер – Биткойн и златото ли са решението?

Магнатът от хедж фондовете Пол Тюдор Джоунс разкри, че проявява голям интерес към Биткойн (BTC) и златото, позовавайки се на ескалиращите геополитически конфликти и нарастващата вероятност от предстояща рецесия.

По време на неотдавнашно интервю за CNBC опитният инвеститор изрази предпочитанията си към BTC и благородния метал, предвиждайки икономически сътресения, които потенциално биха могли да доведат до значителен спад на акциите.

Джоунс подчерта:

Виждам предимства в едновременното държане на злато и Биткойн. Смятам, че те могат да съставляват по-голям дял от портфейла ви, отколкото се препоръчва конвенционално, като се има предвид, че сме на прага да се сблъскаме както с политически труден период в САЩ, така и с очевиден геополитически сценарий.

Опитният инвеститор предположи, че инвеститорите могат да насочат не по-малко от $40 милиарда в злато, тъй като се очертава рецесия, и призна, че Биткойн също може да намери място в предпазливите инвестиционни стратегии:

Съществува приблизителна оценка на покупките на злато на стойност $40 милиарда, които могат да се случат между настоящия момент и потенциалното настъпване на рецесия. Поради това на този етап поддържам положителен възглед както спрямо Биткойн, така и за златото.

Основателят на Tudor Investment Corporation прогнозира също така, че рецесията вероятно ще се материализира през началното тримесечие на предстоящата година поради ястребовата позиция на Федералния резерв и ескалиращата доходност по дългосрочните американски държавни облигации:

Основната причина за очакваната рецесия, която вероятно ще настъпи през първото тримесечие на предстоящата година, изглежда е реакцията на пазара на облигации на динамиката на търсенето и предлагането, която е на път да доведе до допълнително повишаване на лихвените проценти.

Това се дължи най-вече на липсата на ясна пазарна цена на дългосрочния дълг. Вследствие на това се очаква тези повишения на лихвените проценти да ни тласнат към рецесия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.