НАЧАЛО Алткойни

Инвестиционен гигант предупреждава за бъдещето на Avalanche (AVAX)

октомври 10, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционен гигант предупреждава за бъдещето на Avalanche (AVAX)

Инвестиционният гигант VanEck предостави информация за конкурента на Етериум (ETH) - Avalanche (AVAX), като подчерта значителните предизвикателства, пред които е изправен проектът в момента.

Според неотдавнашен доклад за пазарите на дигиталните активи, изготвен от анализатори на VanEck, активността на веригата C-Chain на Avalanche е отбелязала значителен спад, достигайки критични нива.

Те смятат, че през септември платформата на Avalanche (AVAX) е генерирала приблизително $11,000 такси на ден, което представлява зашеметяващ спад от 98.9% в сравнение с пика й две години по-рано.

В доклада подробно се описва предишният успех на блокчейна на Avalanche през есента на 2021 г., особено на нейния вътрешно разработен блокчейн EVM (Ethereum Virtual Machine), известен като C-Chain (договорна верига).

В зенита си C-Chain можеше да се похвали с над $10 милиарда TVL (обща заключена стойност) в своите смарт договори, като печелеше по $1 милион дневно от такси и поддържаше постоянна потребителска база от над 100,000 DAU дневни активни потребители.

Към септември 2023 г. обаче тези цифри значително бяха намалели, като в TVL има само $500 милиона, $11,000 на ден от такси и 34,000 дневни активни потребители.

От VanEck признаха похвалните технологични възможности на Avalanche, но подчертаха, че платформата не разполага с някои предимства, на които се радват Етериум и други конкуренти на ETH. По-специално, Avalanche е изправена пред предизвикателства като недостатъчна подкрепа от страна на рисковия капитал (VC) и сравнително по-малка общност от разработчици.

В доклада се изразява несигурност относно това дали Avalanche, въпреки техническите си постижения, може да използва силните си маркетингови усилия, за да привлече корпоративни клиенти, необходими за съживяването на веригата.

Като се има предвид намаляването на базата от разработчици и тенденцията VC капиталът да се насочва предимно към топ проекти в крипто пространството, VanEck смята, че е трудно човек да бъде оптимист за дългосрочните перспективи на Avalanche.

На Avalanche липсва както ангажирана общност от разработчици, така и подкрепата на влиятелни структури като Jump Capital, които са от съществено значение за създаването на верига с 1 милион TPS (транзакции в секунда). Освен това тя не разполага с капиталовите ресурси, на които се радва Етериум.

От VanEck признаха потенциала за неочаквано развитие на бичия пазар, но смятат, че докато Avalanche не успее да въведе приложения, които да привлекат нови потребители, AVAX вероятно ще се сблъска с непрекъснати предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ криптовалутите за следващият алткойн сезон според ChatGPT

Според мнозина предстои рязък скок на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни други криптовалути отбелязват нови ценови върхове наред с повишените долни нива.

декември 4, 2023 7:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.