НАЧАЛО Други

Рецесията идва – Ето как да се подготвим

октомври 12, 2023 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията идва – Ето как да се подготвим

Вероятността от рецесия през 2023 г. е тема на обсъждане. Въпреки че официален икономически спад, дефиниран като две последователни тримесечия на намаляващ растеж на БВП, не е настъпил, експертите предполагат, че рецесията е неизбежна, макар че времето за нейното настъпване остава несигурно.

Приблизително 61% от икономистите смятат, че има по-малко от 50% вероятност за рецесия през следващите 12 месеца. Въпреки това 39% предвиждат риск, по-висок от 50%, като половината от тях очакват тя да започне през първото тримесечие.

Няколко фактора допринасят за тази прогноза, включително потенциалното намаляване на потребителските разходи и напрежението на жилищния пазар. Освен това новите конфликти в Близкия изток могат да окажат влияние върху цените на петрола и веригата на доставките, като е възможно да повлияят на Федералния резерв да поддържа по-високи лихвени проценти.

Притеснения като стачките на автомобилните работници, спирането на работата на правителството, несигурността на Федералния резерв и геополитическите въпроси допринесоха за увеличаване на вероятността от рецесия. Тези опасения могат да доведат до намаляване на потребителските разходи, особено през периодите на значителни разходи.

За много потребители сегашният повишен растеж на цените създаде усещането за продължаваща рецесия. В светлината на тази несигурност финансовите консултанти предлагат следните съвети:

  • Извършете стрес тест на финансите си: Преценете способността си да се справите с потенциален спад на доходите. Помислете за спестяванията си и другите налични ресурси като предпазна мрежа.
  • Увеличете спестяванията за спешни случаи: Дори малко увеличение на паричните резерви може да предпази от неочаквани разходи. Автоматизацията на спестяванията може да помогне този процес да стане безпроблемен.
  • Намалете дълговете си: В условията на нарастващ дълг по кредитни карти е важно да контролирате свързаните с него разходи. Обмислете варианти като прехвърляне на баланс или договаряне на по-ниски лихвени проценти.
  • Бъдете опортюнисти: Икономическата несигурност може да предостави възможности за инвеститорите. В зависимост от близостта ви до пенсиониране се консултирайте с финансов плановик, за да определите най-добрата стратегия.

За тези, които са по-далеч от пенсиониране, поемането на малко по-високо ниво на риск може да бъде изгодно, тъй като възстановяването на пазара обикновено настъпва с течение на времето.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.