НАЧАЛО Други

Поредната страна обяви, че скоро ще се откаже от долара

октомври 12, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната страна обяви, че скоро ще се откаже от долара

Наскоро въпреки че официално не е член на БРИКС, Ирак въведе политика, забраняваща тегленето на пари в брой и транзакциите в щатски долари.

Сега Малайзия обяви намерението си да намали зависимостта си от щатския долар, като прилага стратегически политики за насърчаване на използването на местната валута – рингита – в международната търговия.

Министър-председателят Анвар Ибрахим подчерта в парламента, че макар цялостното прекъсване на връзките с щатския долар да представлява предизвикателство, Малайзия се ангажира да възприеме по-активен и настойчив подход при използването на рингита за търговски цели.

Освен това Анвар Ибрахим разкри, че Малайзия е сключила споразумения с ключови търговски партньори като Индонезия, Тайланд и най-големия си партньор Китай, за да насърчи увеличаването на търговията и инвестициите, извършвани в местни валути.

За отбелязване е още, че стойността на рингита значително намаля спрямо щатския долар, достигайки исторически минимум.

Този ход е в унисон с по-широкия глобален дискурс за дедоларизация, тъй като държавите от БРИКС наскоро проучиха алтернативи на щатския долар, включително потенциалното създаване на обща “валута” за търговия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.