НАЧАЛО Други

Рецесия: Предупреждение за огромен срив на фондовия пазар в САЩ

10.05.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия: Предупреждение за огромен срив на фондовия пазар в САЩ

Предупреждението на Гари Шилинг за потенциална рецесия и спад на пазара привлече вниманието на инвеститорите, тъй като той прогнозира 30% спад в цените на акциите.

Като тревожни признаци той посочва отслабването на показателите на пазара на труда и прекалената самоувереност на инвеститорите, подхранвана от спекулациите с рискови активи като акции и криптовалута.

Шилинг, известен с точното прогнозиране на балона на високорисковите ипотечни кредити в средата на 2000-те години, изтъква ключови показатели за икономическа слабост, включително високи лихвени проценти, отслабване на пазара на труда и намалени нива на текучество на работните места.

Той предполага, че недостигът на работна ръка по време на пандемията може да е накарал компаниите да запазят повече работници от необходимото, което потенциално може да доведе до увеличаване на съкращенията, тъй като икономиката се задъхва, което ще доведе до нива на безработица от 5% до 7%.

Освен това Шилинг подчерта изчерпването на спестяванията на потребителите в резултат на пандемията, което засилва въздействието на потенциалната загуба на работни места. Индикаторите за рецесия, като кривата на доходността на от 2 до 10 годишните държавни ценни книжа и водещият икономически индекс на Conference Board, от месеци дават предупредителни сигнали.

Мечият поглед на Шилинг контрастира с преобладаващия оптимизъм сред стратезите на Уолстрийт, които предвиждат рекордни стойности за индекса S&P 500 през 2024 г. Въпреки това експертът подчерта важността на отчитането на противоположни гледни точки, което дава възможност на инвеститорите да вземат информирани решения.

Макар че Уолстрийт очаква поне едно намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв, предупреждението на Шилинг служи като напомняне на инвеститорите да проявяват предпазливост и да отчитат потенциалните рискове на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.