НАЧАЛО Други

Японски банки ще разработят собствени стабилни монети

март 3, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японски банки ще разработят собствени стабилни монети

Japan Open Chain ще бъде използвана за тест на стабилни монети, в който участват японски банки, местни правителства и частни компании.

Japan Open Chain е блокчейн, съвместим с Етериум (ETH), който GU Technologies разработи в сътрудничество с CORGEAR, Minna Bank, Dentsu, Pixiv и Университета по изкуствата в Киото.

Мрежата използва консенсусния алгоритъм за доказателство на авторитет (PoA), а разработчиците твърдят, че може да обработва над 1,000 транзакции в секунда. В бъдеще разработчиците ще проучват и решения за мащабиране от втори слой.

Според информацията местните банки ще емитират стабилни монети, съответстващи на японските закони, като използват ново доказателство за концепция.

Сред банките, които ще участват са The Shikoku Bank, Minna no Bank и Tokyo Kiraboshi Financial Group. Първоначално тестът ще се съсредоточи върху издаването и преводите на електронни пари, а бъдещите планове ще се фокусират върху система за стабилни монети, която отговаря на законовите изисквания. Именно в плановете за изграждане за стабилни монети ще вземат участие местни правителства и частни компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн предлага изключителна възможност въпреки пазарните условия


Тези банки ще емитират свои собствени стабилни монети, вместо да използват такива, които вече са на пазара. В докладите се отбелязва, че стабилните монети ще функционират с популярни портфейли като MetaMask. Освен това регулаторните органи в Япония ще отменят забраната за листване на чуждестранни стабилни монети като USDT на крипто борсите в страната.

Междувременно Японската централна банка се фокусира върху своя CBDC (дигитална валута на централната банка). Предвижда се пилотната програма на дигиталната йена да бъде пусната през април.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене