Home

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

18.06.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

Сред 14-те акции, регистрирани в САЩ, които се повишиха през първите две седмици на миналия месец, възходящият тренд беше доминиран от Core Scientific, която регистрира 117% печалба, следвана от TeraWulf с 80% и IREN със 70%.

Реджиналд Смит и Чарлз Пиърс, анализаторите на JPMorgan, написаха в един от докладите си, че Argo Blockchain е единственият миньор, който е имал спад на цената със 7% през юни.

Според наличните данни индустрията е регистрирала ръст от 24%, възлизащ на огромната сума от $4.4 милиарда за последния месец. Това бързо увеличение е резултат от акционерите, които реагираха положително на сделката между Core Scientific и CoreWeave.

CoreWeave, която е облачна услуга, свързана с изкуствения интелект, предложи да закупи Core Scientific, компания за добив на Биткойн, на цена от $1.6 милиарда, но офертата бе отхвърлена. Това се дължеше на факта, че непосредствено преди предложението между двете страни имаше 12-годишно споразумение за партньорство на стойност $3.5 милиарда, което позволяваше на CoreWeave да инсталира технологии за изкуствен интелект в центровете за данни на Core Scientific.

Според анализа на JP Morgan една от важните причини за повишаването на пазарната капитализация бе увеличаващият се дял на хашрейт мрежата на американските Биткойн миньори. Седемдневната пълзяща средна стойност на дневния хашрейт спадна от 629.44 EH/s на 598.08 EH/s въз основа на последните данни от The Block. Въпреки това относителният хашрейт на регистрираните в САЩ BTC миньори се увеличи, достигайки 23.8% пазарен дял.

Освен това експертите споделиха прогнози, че регистрираните в САЩ миньори, разполагащи с мощността да обработват около 24% от хашрейта на цялата мрежа, обменят на стойност 2.25 пъти по-висока от полагащата им се сума, в случай че цялата четиригодишна възможност за възнаграждение на блоковете се разпредели равномерно между миньорите. Причините за това са високите разходи за енергия, забавянията на протоколите или очакваната инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.