НАЧАЛО Блокчейн

Протокол ще свързва Stellar и Polygon за повече ангажираност с DeFi

септември 23, 2021 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Протокол ще свързва Stellar и Polygon за повече ангажираност с DeFi

NewsCrypto (NWC), многофункционална платформа за крипто образование и развитие, получи безвъзмездна помощ от Polygon (MATIC) за създаване на протокол за оперативна съвместимост между двете мрежи.

Мостът Stellar-Polygon стартира с Wrapped XLM

Според прессъобщениe, Stellar (XLM) и Polygon (MATIC), две основни среди за смарт договори, ще бъдат 100% оперативно съвместими с пускането на новия мост.

Системата, разработена от платформата NewsCrypto (NWC), е подкрепена от масивна субсидия за разработчици от екипа на Polygon. За да създаде този мост, NewsCrypto (NWC) използва своя несравним опит със Stellar (XLM).

Новият протокол ще поддържа почти незабавни суапове с нулеви такси. Неговият дизайн за сигурност може да се похвали с децентрализирани схеми с много сигнали и модул за доказателство за резерв (PoR) на Chainlink за безопасно взаимодействие между всички негови участници.

Наскоро системата беше подложена на обстоен одит от Proxima, високопрофилен доставчик на блокчейн сигурност.

Екосистема в размер на $10 милиарда може да се използва в DeFi

Аржун Калси, вицепрезидент на развитието в Polygon, заявява, че новият инструмент ще осигури приток на ликвидност към базирана на Polygon DeFi екосистема:

NewsCrypto се стреми да внедри своя стак от учебни решения и да стане част от мрежата на Polygon. С най-новия мост Stellar-Polygon, проектиран и разработен от NewsCrypto, общността на Stellar вече може да прехвърля ликвидност и да се ангажира с нарастващата екосистема на Polygon.

За Stellar тази стъпка ще потвърди отново фокуса им върху разширяването в сегмента на DeFi. Както бе съобщено, с проекта Venus, разработчиците на Stellar въвеждат нов тип смарт договор.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБлокчейн платформата Kava стартира фонд в размер на $185 милиона

Вид Градисар, главен изпълнителен директор на NewsCrypto, подчертава първостепенното значение на това съобщение за напредъка в сферата на децентрализираното финансиране на Stellar (XLM) и Polygon (MATIC):

Мостът представлява важна опора за нас в инфраструктурните проекти. Eкосистема на Stellar е престъпно недостатъчно обслужена от популярните решения за оперативна съвместимост, далеч по-малко, отколкото предполага капацитетът ѝ. Знаехме, че без нас щеше да остане същото, затова продължихме и свързахме XLM екосистемата с DeFi на Polygon.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Ето защо бе отложен старта на дългоочакваната тестова мрежа на Етериум

Дългоочакваната тестова мрежа Holesky в блокчейна на Етериум ще бъде пусната със закъснение поради несъответствие в параметрите.

септември 17, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.