НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн платформата Kava стартира фонд в размер на $185 милиона

СЕП. 22, 2021 17:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн платформата Kava стартира фонд в размер на $185 милиона

Платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) Kava насочва огромно количество финансиране към развитие на екосистемата си с цел да разшири DeFi в мейнстрийма.

В съобщение на 22-ри септември от DeFi платформата заявиха, че започват следващата фаза на развитие с пускането на екосистемата Kava.


Използвайки финансиране от първоначалните си инвестиционни кръгове, Kava стартира своя фонд в размер на $185 милиона, именуван "Ignition Fund", който има за цел да включи висококачествени проекти за децентрализирани финанси и да ги разшири според това, което описва като „предстоящата вълна от масови потребители на DeFi“.


Той добави, че избраните проекти за екосистеми ще се възползват от високо мащабируемата архитектура от първи слой на Kava и сигурността от институционален клас. Има само три протокола, работещи на Kava, включително Hard Protocol, с $2.1 милиарда обща заключена стойност, повече от 280,000 потребители и $1.8 милиарда в междуверижни транзакции.


DeFi за мейнстрийма


Kava дава възможност на потребителите да теглят заеми, като заключват обезпечение в замяна на стабилната монета USDX. Тя работи на блокчейна Cosmos и обработва транзакции от други блокчейни като Биткойн и Етериум.


Мрежата предполагаемо има коренно различен подход към мащабирането от други DeFi протоколи и мрежи, като се похвали с до 10,000 транзакции в секунда. Kava се стреми да преодолее пропастта, за да даде възможност за масово приемане, обясни изпълнителният директор Скот Стюарт:


В момента има огромна възможност в DeFi да бъдем първите, които да преодолеят разликата между първите хора в [крипто пространството, приели технологията] и неизползвания мейнстрийм. [Целта на фондът] е да отведе Kava дотам.


Съществува и фонд SAFU за защита на активите на потребителите, предлагащ допълнителна сигурност, необходима за масовото приемане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕCardano загатва за значителни партньорства в бъдеще


В края на август Kava Labs стартира междуверижен ликвиден хъб за DeFi, наречен Kava Swap. Автоматизираният маркет мейкър събира обезпечения от други вериги и предлага ликвидни 'farming' стимули. Той беше одитиран от блокчейн фирмата за сигурност CertiK.


Ценова реакция на KAVA


Едноименният токен на Kava не реагира добре на новините със спад от 6.3% в рамките на деня в съответствие с общия спад на пазара. Към момента на писане обаче, KAVA се търгува на $5.48, което е скок от близо 5%, според данни на CoinGecko.


Токенът достигна рекордно високо ниво от $9.12 на 30-ти август, но загуби почти половината от това през трите седмици, които последваха. В обращение са 91 милиона токена, което му дава пазарна капитализация от $441 милиона, нареждайки го извън топ 100.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде...
ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Aave и Avalanche бележат значително постижение

Екосистемата на Avalanche се разширява, тъй като мрежата става свидетел на голям приток на внимание и ликвидност, всички подсилени от сериозни стимули.Приток на ликвидност“Aave стартира на Avalanche -...
ОКТ. 6, 2021 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравн...
ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света