НАЧАЛО Други

Противоречия и конкуренция: Пазарът на NFT се издига до нови висоти през февруари

март 3, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Противоречия и конкуренция: Пазарът на NFT се издига до нови висоти през февруари

През февруари обемът на продажбите на NFT нарасна до нов връх, достигайки нива, които не са наблюдавани от началото на крипто зимата миналата пролет.

Според DappRadar обемът на търговията се е покачил до $2.04 милиарда, което е значително увеличение спрямо $941 милиона през януари.

Този скок в обема на търговията се дължи на Blur, нововъзникващ пазар за NFT, който надмина OpenSea по обем на търговията този месец. Blur стимулира финансово потребителите да останат лоялни към тяхната платформа и да търгуват с възможно най-много NFT с висока стойност.

Въпреки това рязкото нарастване на активността на Blur предизвика дебат за това дали търговията е законна или незаконна. Докато Cryptoslam премахна от своите данни сделките на Blur на стойност $577 милиона, DappRadar реши да отчита обема на търговията на Blur като легитимен, поне засега.

Отвъд количествения анализ, експлозивният растеж и структурата на стимулите на Blur отразяват нарастващата финансиализация на екосистемата на NFT, която някога отразяваше пазара на дигитално изкуство, но започва да прилича на нестабилния свят на DeFi.

Въпреки споровете конкурентната OpenSea успя да увеличи месечния си търговски обем с 18% до $587.22 милионаа и продължава да има по-голям брой уникални търговци от Blur.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-често използваните криптовалути за онлайн пазаруване и защо?


Един от факторите, които допринасят за продължаващата стабилност на OpenSea, е вълнението, предизвикано от Dookey Dash, уеб игра, стартирана от Yuga Labs, създателите на Bored Ape Yacht Club.

Играта изискваше достъп до Bored Ape или Mutant Ape NFT, което повиши обема на търговията с тези колекции. Победителят в продължилото един месец състезание Dookey Dash продаде печелившия си ключ за $1.63 милиона в ETH в понеделник.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене