НАЧАЛО Алткойни

Кои са най-често използваните криптовалути за онлайн пазаруване и защо?

март 2, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-често използваните криптовалути за онлайн пазаруване и защо?

Лайткойн (LTC) придоби популярност като криптовалута за онлайн пазаруване, тъй като дигитални активи се налагат все повече в сектора на електронната търговия.

Неотдавнашно проучване на CoinGate – процесор за криптоплащания – показа, че Лайткойн е четвъртата най-често използвана криптовалута за онлайн пазаруване през 2022 г. като на нея се падат 9.5% от всички плащания с криптовалути, обработени от CoinGate.

Биткойн, USDT и Етериум са на първите 3 места. Броят на плащанията в LTC, извършени през 2022 г., се е увеличил с над 6% спрямо предходната година, като януари 2022 г. е бил месецът с най-голям брой плащания чрез актива.

CoinGate обяснява високото класиране на LTC с неговата мрежова скорост и ниските такси за транзакции.

Средната цена на транзакция в момента е $0.0070, което е подходящо за малки и големи плащания. Лайткойн е и по-бърз от Биткойн, като добивът на блок от транзакции отнема само 2.5 минути в сравнение с 10 минути при Биткойн.

Докладът на CoinGate предоставя информация и за стойността на транзакциите, извършени с Лайткойн. Най-голямата досегашна транзакция в CoinGate е била на стойност €20,641 или 312.89 LTC по това време, докато най-малката транзакция е била 0.0009 LTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн предлага изключителна възможност въпреки пазарните условия


Според предишно проучване на CoinGate през 2022 г. обемът на крипто плащанията в електронната търговия се е увеличил с над 60%.

Лайткойн често е описван като по-лека версия на Биткойн и в момента е в центъра на вниманието в крипто пространството, имайки предвид предстоящия халвинг. Към момента на писане на статията LTC се търгува на цена от около $97.71.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене