НАЧАЛО Други

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

02.05.2024 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

Въпреки това прогнозата на компанията за текущото тримесечие се оказа под очакванията, което доведе до спад в цената на акциите ѝ.

В началото на търговията в сряда акциите на AMD спаднаха с над 6%.

Това съобщение последва разочароващия отчет на Intel от предходната седмица, в който компанията представи по-ниска от очакваната прогноза за приходите за текущото тримесечие.

AMD очаква приходите за второто тримесечие да варират между $5.4 и $6 милиарда, което не отговаря на очакваните $5.72 милиарда.

За първото тримесечие AMD отчете коригирана печалба на акция (EPS) от $0.62 при приходи от $5.5 милиарда, което надмина очакванията на Wall Street за $0.61 EPS при приходи от $5.45 милиарда. През съответното тримесечие на миналата година компанията отчете печалба на акция от $0.60 при приходи от $5.35 милиарда.

Интересното е, че AMD отбеляза по-силни от очакваното приходи от сегмента си за центрове за данни, като отчетените продажби достигнаха $2.34 милиарда, надминавайки прогнозата на Wall Street за $2.31 милиарда.

Чиповете MI300 на AMD са позиционирани така, че да се конкурират директно с най-продаваната линия ускорители H100 на Nvidia. Компанията твърди, че нейният MI300X превъзхожда чиповете на Nvidia – твърдение, което Nvidia оспорва. Intel също има за цел да предизвика платформата H100 на Nvidia със своите ускорители Gaudi 3.

На фронта на персоналните компютри AMD отчете приходи от клиенти в размер на $1.37 милиарда, надхвърляйки прогнозата на Wall Street за $1.29 милиарда.

Приходите от игри и вградени системи обаче не оправдаха очакванията на Wall Street, като продажбите на игри възлизат на $922 милиона, което е под очакваните $965.5 милиона, а приходите от вградени системи достигат $846 милиона, което не отговаря на прогнозата на анализаторите за $922.6 милиона.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.