НАЧАЛО Други

Какво се случва на валутните пазари днес

01.05.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво се случва на валутните пазари днес

Доларът се доближи до най-високото си ниво от ноември насам в сряда преди решението на Федералния резерв за лихвените проценти по-късно през деня, след като данните от вторник показаха допълнителни признаци на инфлационен натиск в икономиката на САЩ.

Същевременно йената се понижи до най-ниското си равнище след предполагаемата интервенция на японските власти в понеделник, тъй като търговците проверяваха решимостта на Министерството на финансите.

Доларовият индекс, който следи валутата спрямо шестте основни конкурента, се повиши с 0.066% до 106.370, след като доближи границата от 106.51, най-високата от 1 ноември насам.

Световните пазари проявиха известна сдържаност, тъй като в много страни търговците отбелязаха Първи май или Международния ден на труда.

Еврото отбеляза лек спад до 1.0623 след понижението с 0.52% през предходния ден, когато данните от САЩ стимулираха поскъпването на долара.

Последните данни разкриха, че растежът на разходите за труд в САЩ се е ускорил през първото тримесечие на годината, като индексът на разходите за заетост (ECI) е нараснал с 1.2%, надхвърляйки очакванията на икономистите за 1%.

Поредицата от по-силни от очакваното публикувани данни подтикна инвеститорите да смекчат очакванията си относно степента на намаляване на лихвените проценти от страна на Фед през тази година. В сряда трейдърите очакваха само 29 базисни точки намаление на лихвените проценти до декември, в сравнение с над 170 базисни точки в началото на годината.

Очакването за продължително повишаване на лихвените проценти доведе до рязко повишаване на доходността на американските облигации, което ги направи по-привлекателни и подкрепи долара.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.