Home

Ето защо алткойните се представят по-добре от Биткойн през този пазарен цикъл

20.06.2024 6:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо алткойните се представят по-добре от Биткойн през този пазарен цикъл

Крипто анализаторът Майлс Дойчър съвсем наскоро представи становище за "основен фундаментален недостатък", който го кара да смята, че алткойните изостават в настоящата пазарна ера.

В публикация в X (Тwitter) на 18 юни Дойчър обясни, че проблемът е свързан с масовия финансов приток от рисков капитал (VC) в крипто пространството през 2021 г., който наскоро отново нарасна.

Той бе на мнение, че стартирането на нещо ново от тази вълна на VC финансиране е предизвикало значителен ръст във всички нови крипто стартъпи. “Общият паричен обем на крипто токените се е увеличил 3 пъти между 2021 и 2022 г.”, каза той. При последвалия мечи пазар много фирми отложиха стартирането на своите криптовалути. За Дойчър “стартирането на проект в условията на мечи пазар е равносилно на смъртна присъда”.

След като през есента на 2023 г. пазарът отново тръгна нагоре, отложените проекти бяха стартирани и до голяма степен наводниха пазара. Той също така отбеляза, че “само през последните два месеца различни хора са създали над 1 милион нови монети“. Значителното емитиране на нови токени е довело до това, което той описва като “алткойн дисперсия“, точно както хиперинфлацията на традиционните икономики. Той също така обясни: “Ако се създават повече токени, това на свой ред намалява покупателната способност на криптовалутата спрямо други валути (като американския долар).” 

Продължаващият натиск върху продажбите, преплетен с липсата на свеж капитал на пазара, доведе до това, че алткойните се представят значително по-слабо от BTC.

Анализаторът също така предупреди, че инвеститорите на дребно са отблъснати от пазара, защото смятат, че не могат да спечелят. Той заяви:

“Изкривяването на частните пазари е един от най-големите (и най-вредни) проблеми в крипто, особено в сравнение с други пазари като акции и недвижими имоти. Това изкривяване се превръща в проблем, защото търговците на дребно чувстват, че не могат да спечелят. А ако се чувстват така, сякаш не могат да спечелят, те няма да участват в играта.”

Новите проекти често стартират с високи пазарни капитали, което оставя ограничено пространство за откриване на цените и бавно източва капитала, тъй като частните инвеститори се освобождават от своите токени.

Въпреки това Дойчър смята, че бъдещето на крипто пазара въпреки тези трудности със сигурност е светло. Той е убеден, че “пазарът винаги ще се самокоригира и приспособява” и че един по-благоприятен за търговията на дребно пазар ще бъде от полза за всички.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.