НАЧАЛО Други

Програмна грешка на OpenSea създава проблеми за топ NFT колекция

01.10.2022 16:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Програмна грешка на OpenSea създава проблеми за топ NFT колекция

OpenSea разкри за програмна грешка (бъг), която засяга една от най-големите NFT колекции в пространството.

В Петък притежателите на NFT от колекцията Azuki получиха имейл от OpenSea, в който се твърди, че собствениците на токените се уведомяват, че много NFT от Azuki са делиствани. Колекцията претърпя значително падение, но все още вдъхва доверие с постоянна минимална цена около 10 ETH в последно време.

Макар че повторното листване на токените на проекта изглежда се случва през целия ден в петък, грешката представлява още един случай на “случайно делистване” на голям проект в OpenSea. Нека разгледаме повече подробности от ситуацията и какво можем да очакваме по-нататък.

Грешка в OpenSea или съдбата на Azuki?

В петък не липсваха спекулации в NFT общността, тъй като някои хора смятаха, че това може да е сериозно въздействие върху колекцията – а не грешка от страна на OpenSea. Официалният акаунт на Azuki в Twitter и продуктовият мениджър Демна обаче бързо запазиха отворена линия на комуникация с общността:

Демна описа проблема като “техническа грешка” на OpenSea, а пазарът на NFT публикува свое собствено изявление в петък сутринта, в което обяви, че е имало “грешка в нашата система за маркиране Trust and Safety”, която е довела до изключването на Azuki от списъка, но че екипът им е работил бързо за разрешаване на проблема.

Пореден такъв случай

Както се споменава в акаунта на Azuki в Twitter, това не е първият път, в който виждаме това да се случва с голяма колекция в OpenSea. През юни Bored Ape Yacht Club се сблъска с подобна дилема, като OpenSea за кратко извади от списъка част от колекцията на BAYC. Като цяло това не е нов проблем или проблем, който е особено ясен за разбиране, но последиците от него могат да бъдат значителни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична


За щастие на притежателите на Azuki, минималната цена преди и след провала с делистването в петък беше сравнително непоклатима като се държи около 10 ETH.

В един момент в началото на тази година средната дневна продажна цена на проекта беше малко над 40 ETH, но през последните месеци някои Azuki се продаваха за малка част от тази сума, като понякога регистрираха средни дневни продажби между 6-7 ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.