НАЧАЛО Биткойн

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

септември 30, 2022 13:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа "RHDM" чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

Планира се сделката да приключи до края на тази година, а инвестиционната банка B. Riley ще бъде финансов съветник на Rhodium.

Rhodium, една от малкото големи компании за добив на Биткойн (BTC), които използват патентована система за течно охлаждане, планира публично предлагане.

Според официалното заявление акционерите на SilverSun ще получат паричен дивидент в размер на най-малко $1.50 на акция, общо $8.5 милиона и допълнителни дивиденти за акции.

Съгласно условията на споразумението за сливане, Rhodium ще създаде и акции в ново дъщерно дружество, което включва традиционния бизнес на SilverSun. Членовете на управителния съвет на SilverSun ще продължат да работят и след приключването на сделката.

Главният изпълнителен директор на Rhodium Чейс Блекмън заяви:

Вярваме, че достъпът до американските капиталови пазари е от първостепенно значение за устойчивия и дългосрочен успех в нашата капиталоемка индустрия. Вярваме, че тази стратегическа транзакция ще отключи дългосрочна нарастваща стойност за акционерите на Rhodium.

Rhodium, който наскоро приключи кръг на финансиране на стойност $11.9 милиона, планира да набере $30 милиона чрез дълг, опции и ценни книжа, според подадените по-рано този месец документи в Комисията по ценните книжа и борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро


Компанията е планирала да емитира 7.69 милиона акции на цена от $12 до $14 за всяка, според документите за IPO, подадени в SEC през януари.

Базираната в Тексас Rhodium копае Биткойн самостоятелно, като използва “патентована технология за добив с течно охлаждане”, което ѝ позволява да плаща средно по $2,507 за електроенергия на всеки добит BTC през 2021 г., според уебсайта на компанията.

За деветте месеца, приключили на 30 септември, Rhodium регистрира нетна печалба от $46.1 милиона, или $0.10 на акция, при приходи от $82.1 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.