НАЧАЛО Биткойн

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа "RHDM" чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

Планира се сделката да приключи до края на тази година, а инвестиционната банка B. Riley ще бъде финансов съветник на Rhodium.

Rhodium, една от малкото големи компании за добив на Биткойн (BTC), които използват патентована система за течно охлаждане, планира публично предлагане.

Според официалното заявление акционерите на SilverSun ще получат паричен дивидент в размер на най-малко $1.50 на акция, общо $8.5 милиона и допълнителни дивиденти за акции.

Съгласно условията на споразумението за сливане, Rhodium ще създаде и акции в ново дъщерно дружество, което включва традиционния бизнес на SilverSun. Членовете на управителния съвет на SilverSun ще продължат да работят и след приключването на сделката.

Главният изпълнителен директор на Rhodium Чейс Блекмън заяви:

Вярваме, че достъпът до американските капиталови пазари е от първостепенно значение за устойчивия и дългосрочен успех в нашата капиталоемка индустрия. Вярваме, че тази стратегическа транзакция ще отключи дългосрочна нарастваща стойност за акционерите на Rhodium.

Rhodium, който наскоро приключи кръг на финансиране на стойност $11.9 милиона, планира да набере $30 милиона чрез дълг, опции и ценни книжа, според подадените по-рано този месец документи в Комисията по ценните книжа и борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро


Компанията е планирала да емитира 7.69 милиона акции на цена от $12 до $14 за всяка, според документите за IPO, подадени в SEC през януари.

Базираната в Тексас Rhodium копае Биткойн самостоятелно, като използва „патентована технология за добив с течно охлаждане“, което ѝ позволява да плаща средно по $2,507 за електроенергия на всеки добит BTC през 2021 г., според уебсайта на компанията.

За деветте месеца, приключили на 30 септември, Rhodium регистрира нетна печалба от $46.1 милиона, или $0.10 на акция, при приходи от $82.1 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене