НАЧАЛО Биткойн

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

30.09.2022 13:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа "RHDM" чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

Планира се сделката да приключи до края на тази година, а инвестиционната банка B. Riley ще бъде финансов съветник на Rhodium.

Rhodium, една от малкото големи компании за добив на Биткойн (BTC), които използват патентована система за течно охлаждане, планира публично предлагане.

Според официалното заявление акционерите на SilverSun ще получат паричен дивидент в размер на най-малко $1.50 на акция, общо $8.5 милиона и допълнителни дивиденти за акции.

Съгласно условията на споразумението за сливане, Rhodium ще създаде и акции в ново дъщерно дружество, което включва традиционния бизнес на SilverSun. Членовете на управителния съвет на SilverSun ще продължат да работят и след приключването на сделката.

Главният изпълнителен директор на Rhodium Чейс Блекмън заяви:

Вярваме, че достъпът до американските капиталови пазари е от първостепенно значение за устойчивия и дългосрочен успех в нашата капиталоемка индустрия. Вярваме, че тази стратегическа транзакция ще отключи дългосрочна нарастваща стойност за акционерите на Rhodium.

Rhodium, който наскоро приключи кръг на финансиране на стойност $11.9 милиона, планира да набере $30 милиона чрез дълг, опции и ценни книжа, според подадените по-рано този месец документи в Комисията по ценните книжа и борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро


Компанията е планирала да емитира 7.69 милиона акции на цена от $12 до $14 за всяка, според документите за IPO, подадени в SEC през януари.

Базираната в Тексас Rhodium копае Биткойн самостоятелно, като използва “патентована технология за добив с течно охлаждане”, което ѝ позволява да плаща средно по $2,507 за електроенергия на всеки добит BTC през 2021 г., според уебсайта на компанията.

За деветте месеца, приключили на 30 септември, Rhodium регистрира нетна печалба от $46.1 милиона, или $0.10 на акция, при приходи от $82.1 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на OpenAI предполагаемо коментира потенциални промени в компанията

В петък The Information сподели за разговор на Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в който е информирал някои акционери за това как компанията му може да обмисли промяна на структурата.

15.06.2024 20:00 1 мин. четене

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.