НАЧАЛО Други

Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

30.04.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet, подчерта дългогодишния ангажимент на компанията към изкуствения интелект (AI) по време на скорошния си разговор за печалбите.

С печалби за първото тримесечие, достигнали $1.89 на акция, спрямо $1.17 преди година, и приходи, достигащи $80.5 милиарда, Alphabet надмина очакванията. Пичай приписва този успех на силните резултати в YouTube и Cloud.

Компанията също така обяви първия си дивидент и обратно изкупуване на акции на стойност $70 милиарда, отразявайки нейната увереност в бъдещ растеж. Пичай наблегна на инфраструктурата на Alphabet за ерата на изкуствения интелект, цитирайки пътя й от $100 милиарда до над $300 милиарда годишни приходи само за шест години.

Анализаторите реагираха положително на печалбите, преразглеждайки своите целеви цени на акциите за Alphabet. Крис Версаче от TheStreet Pro повиши целевата цена до $200, отбелязвайки стабилните перспективи за растеж на компанията, особено в YouTube и Cloud услугите.

Дъг Анмут от JPMorgan увеличи целта до $200, подчертавайки напредъка на Alphabet в областта на изкуствения интелект и неговия потенциал за диверсифицирани приходи.

Bank of America Securities повиши целевата си цена до $200, а Needham до $210, цитирайки силни резултати от първото тримесечие и започване на обратно изкупуване и дивиденти от компанията.

Джон Блекледж от TD Cowen прогнозира цена от $200, отбелязвайки инерцията в приходите от Search, YouTube и Cloud.

Oppenheimer увеличи целта си до $205, като похвали ускоряването на рекламния бизнес и оперативната ефективност на Alphabet въпреки инвестициите в AI. Инвеститорите с нетърпение очакват Google I/O, насрочено за 14 май, където се очаква компанията да покаже своя следващ модел AI модел.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.