Home

Прогноза за рецесия в САЩ на фона на пазарния оптимизъм и ръст за S&P 500

10.07.2024 13:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за рецесия в САЩ на фона на пазарния оптимизъм и ръст за S&P 500

Макроикономистът Хенрик Зеберг потвърди прогнозата си за предстояща рецесия, позовавайки се на продължаващите добри резултати в ключови пазарни сектори.

В интервю за Soar Financially на 7 юли Зеберг обърна внимание на индекса S&P 500, предполагайки, че той може да достигне нови върхове, преди да се сблъска с най-големия си срив от 1929 г. насам.

Още през януари Зебърг прогнозира, че индексът ще се изкачи до 6,100, а през последните месеци се наблюдаваха добри печалби, като индексът надхвърли 5,500. През юли той изтъкна ранните признаци на икономически спад, отбелязвайки постепенния упадък на бизнес цикъла и продължаващите индикатори за рецесия.

Въпреки неотдавнашните пазарни възходи, Зеберг смята, че върхът тепърва предстои, като очаква значителна пазарна корекция. Той остава непоколебим в прогнозата си за рецесия до края на годината, която може да достигне своя връх през септември или октомври.

Макар да признава устойчивостта на икономиката, Зеберг предупреждава за неизбежен срив и съветва за предпазливост на фона на несигурността по отношение на политиките на Федералния резерв.

Пазарните анализатори очакват следващите ходове на Фед, спекулирайки как решенията за лихвените проценти могат да повлияят на икономическата траектория и потенциално да сигнализират за предстояща рецесия, според последните анализи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.