НАЧАЛО Други

Прогнозата за бъдещето на AI, която ще се отрази на всички

24.05.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогнозата за бъдещето на AI, която ще се отрази на всички

Били Маркъс, известен в X като „Shibetoshi Nakamoto“, наскоро сподели тревожна прогноза за въздействието на изкуствения интелект върху потребителите на интернет и компаниите, зависещи от интернет трафика.

Маркъс, съосновател на Dogecoin, изрази опасенията си относно бъдещото AI развитие и неговото въздействие върху различни индустрии, зависими от интернет и търсачките, както и върху обикновените потребители и техните методи за намиране на информация онлайн.

В неотдавнашен туит Маркъс спомена, че следващите няколко години ще бъдат „интересни“, визирайки преминаването на търсачките към технологии, базирани на изкуствен интелект. Той прогнозира, че този преход ще накара значителен брой интернет потребители да спрат да посещават сайтовете за информация, което може да доведе до прекратяване на дейността на компаниите, които разчитат на трафика от търсачките.

Tой уточни още, че AI ще бъде обучаван не от професионални журналисти, а чрез използване на случайни коментари и публикации от обикновени интернет потребители в платформи за социални мрежи като X. Той намекна за непредсказуемите и евентуално тревожни резултати от такъв метод на AI обучение, макар че не уточни какви биха могли да бъдат тези резултати, оставяйки ги на въображението на читателите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.