НАЧАЛО Други

Прогноза: Тръмп ще бъде избран за президент и ще спаси долара

12.12.2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза: Тръмп ще бъде избран за президент и ще спаси долара

На фона на продължаващата глобална конкуренция за валутна доминация, в която участват страните от БРИКС, прогнозите сочат потенциална победа на Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 г., което може да окаже значително влияние върху силата на щатския долар.

VanEck, компания за управление на активи, изложи очакванията си за завръщането на Тръмп в Белия дом, като прогнозира съществени последици за представянето на долара на световната сцена.

Анализът на VanEck, отнасящ се до траекторията на Биткойн през предстоящата година, включва тяхната прогноза за конкурентни избори, в резултат на които Тръмп ще си осигури преизбиране с 290 електорални гласа.

Този очакван резултат е на път да доведе до значителни геополитически последици. През изминалата година дискусиите се съсредоточиха върху възхода на коалицията БРИКС, особено белязан от ключовото съобщение за разширяване по време на годишната им среща на върха през 2023 г. Едновременно с това усилията им да намалят зависимостта от долара в световната търговия набраха скорост. Очакванията обаче сочат потенциална промяна в близко бъдеще.

В лицето на натиска на БРИКС срещу щатския долар прогнозата на VanEck сочи победа на Тръмп в президентската надпревара през 2024 г., което е сигнал за съгласувани усилия за стабилизиране на позицията на валутата.

Предвиждането за завръщане в Овалния кабинет с 290 електорални гласа, както посочи компанията за управление на активи, позиционира Тръмп отново като лидер на нацията. Той открито изрази загрижеността си относно спада на долара.

В разговор с Лари Кудлоу от Fox той изтъкна предизвикателствата пред страната, като ги отдаде отчасти на намаляващия авторитет на долара:

Ние притежаваме влияние, но то намалява… И не става въпрос само за стойността на нашата валута, а и за нейното използване в световен мащаб.

Следователно преизбирането на Съединените щати може да бъде ключова стъпка в усилията им да възстановят стабилността си, особено на фона на глобалните опити за ограничаване на представянето на долара в международната търговия.

Завръщането на Тръмп на поста може да символизира подновен оптимизъм по отношение на бъдещето на долара. Освен това преизбирането му може да е сигнал за промяна в политическите стратегии, които да противодействат на инициативите на БРИКС. В крайна сметка подобен резултат за 2024 г., съответстващ на прогнозата на VanEck, може да подмлади отслабващата сила на зелените пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.