НАЧАЛО Други

Прогноза за цената на златото от Уолстрийт

29.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на златото от Уолстрийт

Цените на златото са се повишили с около 15.5% от началото на годината, което го прави една от най-добре представящите се суровини.

Благородният метал непрекъснато достига нови върхове всеки месец, привличайки инвеститори на дребно, институционални фондове и централни банки от развиващите се страни. Въпреки тази възходяща тенденция, анализаторите на Уолстрийт сега прогнозират, че ралито на златото може да е към своя край. Към вторник графиката XAU/USD показва цени на златото около $2,340.

Тестване на печалби и разпродажби, влияещи върху цените

Инвеститорите, които закупиха злато по-рано тази година, отбелязаха значителни печалби. Металът достигна исторически връх от $2,450 този месец, но оттогава спадна поради теглене на печалби и институционални разпродажби, установявайки се на нивото от $2,340 тази седмица. Това повдига въпроса: ще продължат ли цените на златото да се покачват или са настроени за спад?

Прогнозите на анализаторите от Уолстрийт

От 14 анализатори на Уолстрийт само трима смятат, че цените на златото ще продължат да растат. Повечето прогнозират спад през следващите месеци. Марк Чандлър, управляващ директор на Bannockburn Global Forex, заяви, че „отскачането на златото може да бъде предизвикано първоначално пред $2,375.“

Освен това Чандлър отбеляза, че по-силният долар и по-високите лихвени проценти са оказали натиск върху цените на златото, което ги е накарало да паднат до близо $2,325. Той идентифицира нива на подкрепа в диапазона $2,275-$2,300 и спомена, че докладите предполагат спад в търсенето от Китай.

Предстоящата седмица включва по-леки икономически данни, които могат да доведат до известна консолидация на цените. Чандлър също така посочи, че доходността на двугодишните облигации в САЩ наскоро се е повишила от 4.7% до почти 5% и той очаква нивото от 5% да се задържи предвид лекия икономически календар, който предстои.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.