НАЧАЛО Други

БРИКС: Руски компании се обръщат към крипто при търговията с Китай

28.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Руски компании се обръщат към крипто при търговията с Китай

Някои от най-големите производители на метали в Русия започнаха да използват стабилните монети на Tether Holdings Ltd. и други криптовалути, за да уреждат трансгранични транзакции с китайски клиенти и доставчици. В някои случаи тези транзакции се улесняват чрез Хонконг.

За да заобиколят западните санкции и да се противопоставят на по-строгите политики за спазване на правилата за движение на средства в чужбина, руските корпорации в сферата на суровините също така търсят възможности отвъд традиционните фиатни двойки като разглеждат крипто стабилни монети поради нарастващото им използване при обработката на бизнес транзакции от китайски фирми.

Преминаването към блокчейн технологията, особено към стабилните монети, подчертава продължаващото въздействие на международните ограничения, наложени в отговор на конфликта в Украйна.

Руските дружества, търгуващи със стоки като метали и дървен материал, срещат трудности при получаването на плащания и извършването на транзакции, дори когато не са пряко санкционирани. Заплахата от вторични санкции срещу кредитори, улесняващи заобикалянето на санкциите, допълнително усложни финансовите транзакции, дори в Китай – ключов пазар за руски стоки.

Преминаването от долари към стабилни монети е свидетелство за трайното влияние на глобалните санкции, произтичащи от военната намеса на Русия в Украйна. Всичко това доведе до проблеми с плащанията и обработката на транзакциите дори във фирми, които не са пряко под прицела на санкциите, като обектите са изправени пред нарастващия риск вторичните санкции да последват всяка структура, за която се счита, че подпомага заобикалянето им.

Стабилните монети предлагат бърза и рентабилна алтернатива, като транзакциите се извършват за секунди и таксите са минимални, особено когато активите вече се държат в стабилни монети. Стабилната монета USDT на Tether, обвързана с щатския долар, е особено удобна за износителите.

Използването на криптовалути за разплащания не е характерно само за Русия, тъй като страни, подложени на санкции, като Венецуела, също се обърнаха към криптовалутите, често посредничейки чрез посредници в Дубай. Тази тенденция сигнализира за промяна в позицията на Руската централна банка спрямо криптовалутната индустрия, като управителят Елвира Набиулина изрази подкрепа за експериментиране с плащания с криптовалута при международни транзакции.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.