НАЧАЛО Други

Прогноза за цената на златото – $2,600 реалистична цел за 2024 година?

20.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на златото – $2,600 реалистична цел за 2024 година?

На фона на преобладаващата пазарна динамика златото продължава да привлича вниманието, тъй като експертите очакват цената му да скочи до $2,600 през 2024 г.

Въпреки неотдавнашните колебания, благородният метал демонстрира устойчивост, поддържайки стабилност в несигурни времена. По-конкретно, на фона на предпазливия подход на Федералния резерв към корекциите на лихвените проценти, златото запази позицията си на сигурен актив.

Понастоящем оценено на $2,135, златото претърпя незначителен спад от само 0.26% през последните 24 часа, контрастирайки рязко със спада на пазара на дигитални активи, особено видим в спада на Биткойн. Тази стабилност предполага солидна основа за потенциален бъдещ растеж на стойността на златото.

Уникалната роля на златото като инвестиционна опция на фона на икономическото развитие прави траекторията му интригуваща. Големи надежди бяха свързани с представянето му през 2024 г., особено след като достигна рекорд за всички времена през декември предходната година, крайъгълен камък, който вече беше надминат през март, като цените достигнаха пик от $2,195.

Подкрепяйки тези очаквания, Флориан Грумес, управляващ директор на Midas Touch Consulting, подчертава доминиращото влияние на Китай върху пазара на физическо злато, наред с нарастването на търсенето, съвпадащо с „Годината на дракона“ и увеличения натиск върху западния пазар на финансови инструменти върху цената на злато чрез арбитражна търговия.

Грумес прогнозира, че стойността на златото може да скочи до $2,535 до лятото, съвпадайки с прогнозите на Карли Гарнър, съосновател на DeCarley Trading, за достигане на около $2,600. Решенията на Федералния резерв за лихвените проценти обаче имат голямо значение за бъдещата траектория на златото.

Докато мнозина очакват намаления на лихвените проценти, за да стимулират скокове на цените, анализаторите от Commerzbank предполагат, че стабилните лихвени проценти също могат да укрепят цените на златото. Те твърдят, че непроменените лихвени проценти могат да накарат участниците на пазара да преразгледат нагоре своите очаквания за лихвените проценти след данните за инфлацията в САЩ, като по този начин допринесат за положителното представяне на златото.

В светлината на тези фактори перспективата златото да достигне $2,600 през 2024 г. остава постижима в зависимост от различни икономически и пазарни условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ и Китай може да има тежки последици за глобалната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) призова правителствата на САЩ и Китай да предприемат действия за справяне с рязкото увеличаване на дълговете си, като предупреди за потенциални дълбоки последици за световната икономика и лихвените проценти, плащани от други държави.

18.04.2024 17:00 2 мин. четене

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.