НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на Dogecoin до 2030 година

23.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Dogecoin до 2030 година

Пазарът на криптовалути, някога смятан за волатилен и несигурен, сега се превърна във фаворит сред инвеститорите. Понастоящем оценяван на $2.5 трилиона, целият клас активи е нараснал с приблизително 200% от началото на 2023 г. насам.

Dogecoin (DOGE), особено спекулативен дигитален токен, отбеляза значителни печалби. Цената му се е повишила с 95% само през последния месец, търгувайки се около $0.166.

Въпреки че тази криптовалута, вдъхновена от меме, преживя известно охлаждане, като понастоящем се намира с около 15% под пика си от 2024 г. (към 23 март), това не е попречило на оптимизма на най-верните поддръжници на Dogecoin, които предвиждат токена да достигне $1 през следващите години.

Възниква въпросът: Може ли тази криптовалута да нарасне с близо 600% до края на 2030 г.?

Dogecoin достигна предишния си исторически връх през май 2021 г., като се доближи до $0.74. По време на този пламенен бичи пазар дори традиционните инвеститори в акции бяха обхванати от вълнението на т.нар. меме мания.

Различните цикли на хайп, предизвикани от събития като публични одобрения от страна на Илон Мъск от Tesla или съобщението на Марк Кюбан относно приемането на Dogecoin като разплащателно средство от Dallas Mavericks, неизменно водеха до бързи ценови скокове, които бяха последвани от бързо разочарование.

Въпреки печалбите си през тази година Dogecoin все още изостава с около 80% от пиковата си цена. По-специално, от началото на 2023 г. монетата значително изостава от по-широкия пазар на криптовалути, което показва потенциално отслабване на интереса в сравнение с предходните години. Тази тенденция не предвещава нищо добро за бъдещата й ценова траектория.

Какво ще кажете за фундаменталните показатели?

За да може Dogecoin да достигне $1 в рамките на следващите около шест години, той ще трябва да постигне широко приемане, подобно на Биткойн. За разлика от Dogecoin, който първоначално беше създаден като пародия на Биткойн, BTC се превърна в легитимен финансов актив и средство за съхранение на стойност, като получи признание от регулаторните органи и институционалните инвеститори.

Фиксираният лимит на предлагането на Биткойн от 21 милиона токена допринася за неговата привлекателност, като засилва стойността му на дефицит – аспект, който отсъства в Dogecoin, който умишлено е създаден да има изобилно предлагане. При 144 милиарда Dogecoin токена в обращение и допълнителни 10,000 токена, които се издават всяка минута, всяко значително покачване на цената би изисквало значително увеличаване на търсенето, за да се изпревари нарастващото предлагане – трудно предизвикателство.

От фундаментална гледна точка има малко причини за оптимизъм по отношение на дългосрочните перспективи на Dogecoin, но все пак изглежда малко вероятно токенът да поскъпне с 600%, за да достигне $1 до 2030 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.