НАЧАЛО Други

Прогноза за акциите на Tesla през следващите 12 месеца

14.05.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за акциите на Tesla през следващите 12 месеца

Въпреки бавния старт на годината и разочароващите данни за доставки през първото тримесечие, акциите на Tesla претърпяха неочакван скок след публикуването на отчета за приходите за първото тримесечие на 2024 г.

Интересното е, че този скок се случи, въпреки че Tesla не оправда очакванията на анализаторите, които и без това бяха скромни.

Ралито, при което цената на акциите скочи от $142 до $194 в рамките на една седмица, до голяма степен се дължи на очакванията на инвеститорите за по-лоши резултати и обещанията на Илон Мъск относно напълно автономно такси до август.

Оттогава обаче тази възходяща инерция е намаляла наполовина към 13 май.

Прогнозата на анализаторите за Tesla през 2024 г. отразява нестабилността, наблюдавана при акциите.

През следващите 12 месеца се очаква акциите на TSLA да отчетат скромно увеличение от 2.86%, достигайки $173.29 от текущата си цена от $168.88 в рамките на 52 седмици.

Съществува обаче широк диапазон от прогнози от анализатори, като някои от тях са доста мечи.

Например Гордън Джонсън от GJL Research предложи песимистична прогноза, предполагаща значителен спад в стойността на Tesla до едва $22.86 на акция. Тази прогноза се основава на съмнения около продуктовите обещания на Tesla и подробен анализ на съотношението цена-печалба.

От друга страна, Morgan Stanley си постави висока цел от $310, подчертавайки потенциалния растеж на Tesla, движен от обещаните продукти, свързани с AI, като технологията за самоуправление (FSD).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.