НАЧАЛО Други

Arm иска да предлага AI чипове до 2025 година

13.05.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Arm иска да предлага AI чипове до 2025 година

Дизайнерът на чипове Arm Holdings се стреми да разработи първите си AI чипове, като смята да ги пусне на пазара през 2025 г., според информацията.

Японското издание Nikkei Asia съобщи в неделя, че Arm ARM ще създаде подразделение за AI чипове и ще пусне прототип до следващата пролет, като целта е масовото производство да започне през есента на 2025 г.

Базираният във Великобритания производител на чипове се контролира от японската SoftBank Group Corp., която според съобщенията ще плати първоначалните разходи за разработка. Според Nikkei, след като бизнесът с AI чипове започне да функционира, той може да бъде отделен и да премине под управлението на SoftBank.

Освен това SoftBank вече води преговори за производство с гиганта в производството на чипове Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp.

В момента пазарът на AI чипове се доминира от Nvidia Corp., но все повече компании се стремят да навлязат в тази бързо развиваща се област, включително Apple Inc., според доклад на Wall Street Journal от миналата седмица.

Миналата седмица Arm отчете приходите си за четвъртото фискално тримесечие, като разби прогнозите на анализаторите, но не успя да оправдае високите очаквания за годишната си прогноза. SoftBank трябва да отчете приходите си в понеделник.

Акциите на Arm са се понижили с 14% през последния месец, но все още са нараснали с 45% от началото на годината. Акциите на SoftBank скочиха с близо 60% тази година в търговията в Токио.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.