НАЧАЛО Други

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

На 22 септември Nansen, водеща компания за анализ на блокчейн данни, разкри в X (Twitter), че един от нейните доставчици от трети страни е преживял пробив в сигурността, който е засегнал 6.8% от потребителската ѝ база. Според компанията за крипто анализи този пробив е предоставил на хакерите достъп до административни права на акаунт, използван за осигуряване на достъп на клиентите до нейната платформа.


Nansen заявиха още, че доставчикът от трета страна е утвърдена компания, която обработва данни за многобройни дружества от Fortune 500 и други субекти в криптовалутната индустрия. Това развитие предполага, че NFT пазарът на OpenSea също може да е бил засегнат от нарушението на сигурността на данните.

OpenSea е комуникирала с потребителите си по електронна поща, както съобщи потребител на X, използващ псевдонима “MatriXBT“. Платформата е уведомила своите потребители, че информацията, свързана с техните API ключове, може да е била изложена на риск поради инцидент със сигурността, в който е участвал един от нейните доставчици.

От OpenSea заявиха:

Не очакваме непосредствено въздействие върху вашата интеграция с нашата платформа. Въпреки това вашият ключ може да бъде използван от външни страни, което потенциално може да повлияе на разпределения му лимит за скорост”

В разпространеното електронно писмо от OpenSea потребителите се призовават незабавно да преустановят използването на настоящите си ключове и да ги заменят с новогенерирани API ключове. Въпреки това беше отбелязано, че срокът на валидност на настоящите ключове изтича на 2 октомври 2023 г. Пазарът на NFT увери разработчиците, че новите API ключове ще носят същите разрешения и ограничения на скоростта като предишните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.