НАЧАЛО Други

Кога започва делото срещу бившия директор на FTX и какво трябва да знаем

септември 23, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога започва делото срещу бившия директор на FTX и какво трябва да знаем

Бившият главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, ще бъде изправен пред съда на 3 октомври, обвинен в измама и заговор във връзка с фалита на FTX.

Гаранцията му беше отменена през август след предполагаемо манипулиране на свидетели чрез контакт с журналист, което доведе до задържането му. Въпреки обжалването Банкман-Фрийд остава в ареста.

Забележително е, че на седем от експертите на Банкман-Фрийд беше забранено да дават показания, което може да повлияе на защитата му. Сред свидетелите са бившата му колежка Каролин Елисън и бивши ръководители на FTX. Очаква се съдебният процес да даде представа за обстоятелствата около срива на FTX и предполагаемото присвояване от страна на Банкман-Фрийд на $100 милиона средства на клиенти за политически дарения.

Първоначално срещу Банкман-Фрийд са повдигнати осем обвинения, като прокурорът Дамиан Уилямс нарича това значителна финансова измама. Обвинението, свързано с Бахамските острови, беше оттеглено през юли, тъй като екстрадицията се оказа неосъществима. Бяха повдигнати нови обвинения, в резултат на което той се призна за невинен. В обвинителния акт от август се описва предполагаемото отклоняване на средства на клиенти за политически цели.

Възникнаха съдебни спорове относно приблизително 8 милиона документа от акаунтите на Банкман-Фрийд в Google, като защитата счете късното откриване за фундаментално несправедливо. Съдия Каплан предложи възможността за удължаване на срока, но защитата не се възползва от нея, което представлява потенциално предизвикателство при подготовката на процеса.

Процесът е на път да разплете едно от най-значимите дела за финансови измами в американската история. Защитата на Банкман-Фрийд се сблъска с пречки, свързани с ограничените възможности за участие на експерти и опасенията относно обработката на доказателствата.

Изходът от делото не само ще повлияе на бъдещето на Банкман-Фрийд, но и ще хвърли светлина върху събитията, довели до фалита на FTX, предлагайки закрила на заинтересованите страни, засегнати от гибелта на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.