НАЧАЛО Други

Притокът на стабилни монети рязко нараства – какво може да последва?

март 6, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Притокът на стабилни монети рязко нараства – какво може да последва?

Стабилните монети сякаш се вливат в централизираните крипто борси, а това може да означава предстоящо нарастване на натиска за покупка.

На 6 март CryptoQuant оповести ръст в притока на стабилни монети на борсите като най-високото ниво за годината e регистрирано на 5 март.

Това развитие предполага увеличаване на потенциалната покупателна способност на пазара, дори когато цените на Биткойн отбелязват краткосрочен спад.

Обикновено притокът на стабилни монети сигнализира за готовността на инвеститорите да подават поръчки за покупка на текущи или по-ниски цени.

По данни на CoinGecko изградените на Етериум проекти продължават да доминират на пазара на стабилните монети, владеейки 60% от общия дял, докато TRON и Binance Smart Chain държат съответно 27% и 7%.

Glassnode обаче съобщи, че средният брой BTC депозити на борсата е достигнал месечно дъно, което подкрепя мнението, че задържането и натрупването може да е за предпочитане пред продажбата в момента.

Въпреки това екосистемата на стабилните монети остава устойчива, съставлявайки около 12.7% от крипто пазарa, с обща капитализация от приблизително $136 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: най-добрият хедж срещу инфлацията?


Tether (USDT), лидерът на пазара може да се похвали с 52% дял и $70 милиарда в обращение, докато USD Coin (USDC) на Circle има малко под $44 милиарда в обращение, което представлява 32% от пазарния дял.

В същото време BUSD на Binance отбеляза 46% спад в циркулиращото предлагане след регулаторните действия на SEC като в обращение са едва $8.7 милиарда, което се равнява на 6.4% пазарен дял.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене