НАЧАЛО Алткойни

Приключиха ли златните години на криптовалутите?

септември 9, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приключиха ли златните години на криптовалутите?

Пазарът на криптовалути е изправен пред неспокойно бъдеще, като известен анализатор и неотдавнашен доклад алармират за съдбата както на дигиталните активи, така и на основните технологични акции.

Никълъс Мертен, популярният водещ на “DataDash“, изрази предпазливост в неотдавнашна стратегическа сесия, като предположи, че криптовалутите и акциите на FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) може да отчетат слаби печалби през следващите години.

Оценката на Мертен се простира отвъд Биткойн, за да обхване по-широкото алткойн пространство, което в исторически план е свидетел на забележителен растеж. Той обясни това потенциално забавяне с различни фактори, като един от съществените е намаляването на ликвидността на пазара.

Намаляването на ликвидността на пазара означава намаляване на броя на активите, достъпни за търговия на пазара. В контекста на криптовалутите това предполага, че може да има по-малко купувачи и продавачи, което потенциално може да доведе до по-ниски обеми на търговия и по-волатилни колебания на цените.

Тази ситуация може да възникне поради фактори като по-строги регулации, намаляващ инвеститорски интерес или промени в пазарните нагласи.

Един от ключовите фактори, допринасящи за тази песимистична перспектива, е настъпателната политика на Федералния резерв. Тъй като централната банка възприема по-настъпателна позиция по отношение на паричната политика, инвеститорите може да изместят фокуса и капитала си от пазара на криптовалути и основните технологични акции в полза на по-конвенционални, стабилни активи.

Вероятността за по-високи лихвени проценти и намалени икономически стимули може да обезкуражи инвестициите в по-рискови активи, включително Биткойн.

Несигурността около регулациите също е надвиснала над бъдещето на крипто пазара. Правителствата по света се борят с въпроса как най-добре да регулират ефективно дигиталните активи.

Липсата на ясна и последователна регулаторна рамка създава несигурност за инвеститорите и предприятията, работещи в сферата на криптовалутите. Тази несигурност може да доведе до липса на доверие, да намали общата ликвидност на пазара и да отслаби ентусиазма на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Могат ли тези две пренебрегвани криптовалути да постигнат 100% увеличение на стойността?

Според експертите VC Spectra и Curve DAO са сред най-мощните скрити скъпоценни камъни на крипто пазара. Могат ли SPCT и CRV да нараснат със 100% през 2023 г.?

септември 30, 2023 9:05 4 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

VeChain и Casper се надяват на отскок на пазара, докато инвеститорите се насочват към Shiba Budz

Крипто пазарът е изправен пред волатилност и несигурност, но има надежди за възстановяване. VeChain (VET) и Casper (CSPR), два известни проекта, се радват на оптимизъм от страна на инвеститорите.

септември 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Най-добрите инвестиции за уикенда? Pepe (PEPE), XRP и Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Когато става дума за крипто инвестиции, винаги трябва да сме наясно, че потенциалът на различните проекти се развива по различно време, затова и трябва да уцелите момента.

септември 29, 2023 19:19 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.