НАЧАЛО Други

Приходите от крипто измами са спаднали с 46% през 2022 г.

февруари 18, 2023 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приходите от крипто измами са спаднали с 46% през 2022 г.

Според неотдавнашен доклад на Chainalysis приходите от измами с криптовалути са намалели с 46% през 2022 г. в сравнение с предходната година.

В доклада се анализират пет категории измами, включително инвестиционни, романтични, NFT, дарителски и измами с лица, представящи се за популярни личности. Установи се, че повече от половината от приходите се падат на инвестиционните измами.

Въпреки че генерират по-ниски общи приходи, романтичните измами имат значително въздействие на база приходи на жертва като средният депозит на жертвата е почти $16,000.

Докладът разкри също така, че приходите от измами следват плътно цената на Биткойн, като инвестиционните измами са най-корелирани.

В отговор на променящите се пазарни условия измамниците се насочиха към стабилни монети за своите схеми, вероятно като застраховка срещу срив на пазара и предпочитание на потенциалните жертви да задържат своите Биткойни в очакване на увеличение на цената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


По-голямата част от приходите на измамите идват непропорционално от САЩ, особено свързаните с NFT измами, а централизираните криптоборси и DeFi протоколите също изпращат значителна сума на измамите.

Интересно е, че само 1% от плащанията на жертвите към измамите идват от криптобанкомати, което предполага, че този начин на плащане не се използва често за незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене