НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн спада: Ето какво може да предизвика още загуби през юни

01.06.2024 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн спада: Ето какво може да предизвика още загуби през юни

Към момента на писане на статията цената на Биткойна (BTC) се колебае около $67,600, което с около $3,000 под стойността на актива на 28 май.

Въпреки това май беше силен за Биткойн, който регистрира печалба от 19% на месечните графики, но 2% спад за седмицата. Според някои експерти обаче, има външни фактори, които могат да повлияят на движението на актива.

Икономическите данни за САЩ например продължиха да имат характер на стагфлация, като основният PCE ценови индекс за април нарасна с 2.8% на годишна база, което съответства на очакванията и е със същия темп като предходния месец.

Чикагският индекс на мениджърите по поръчките (PMI) през май спадна до 35.4 при очаквания за 41 и 37.9 през април.

Пазарът на облигации се повиши след новината, като доходността на 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи с 5.5 базисни пункта до 4.50%.

Смята се, че следващата седмица би трябвало да внесе малко повече яснота в икономическата картина на САЩ благодарение на националния PMI доклад, който се очаква да бъде публикуван в понеделник и националния доклад за заетостта, очакван в петък.

Потвърждението за смекчаване на икономическите условия, а заедно с това и подобрените перспективи за по-ниски лихвени проценти, може да се окаже катализатор за опита на Биткойн да пробие историческия си връх над $73,800, поставен през март. Силните икономически данни обаче биха могли да означават повторна проверка на дъната от май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.