НАЧАЛО Други

Президент на ФЕД: Цялото понятие за крипто е безсмислица

ноември 21, 2022 17:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президент на ФЕД: Цялото понятие за крипто е безсмислица

Президентът на Федералната резервна банка на Минеаполис заяви, че цялата концепция за цифровите активи е абсурдна.

Според него новият клас активи може да бъде отхвърлен след срива на известната платформа за обмен на криптовалути FTX.

Президентът на ФЕД Нийл Кашкари каза, че в криптовалутите има корупция, която няма да приключи с падането на FTX, тъй като цялата индустрия е “глупост” и няма случаи на употреба в реалния живот.

Това не е [случай] на една измамна компания в сериозна индустрия. Цялото понятие за крипто е безсмислица. Не е полезна за плащания. Не е средство за хеджиране на инфлацията. Няма недостиг. Няма данъчен орган. Просто инструмент за спекулации.

Това не е първият път, в който Кашкари се обявява срещу криптовалутите. Миналата година президентът на Фед заяви, че Биткойн (BTC) и по принцип всички криптоактиви са измамни по своята същност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Адвокатите на Банкман-Фрийд прекратяват ангажимента си


Тогава той заяви, че фактът, че всеки може да създаде виртуална валута без правни последствия, ги прави по същество безполезни.

Бях по-оптимистично настроен по отношение на Биткойн и криптовалутите преди пет или шест години. Досега това, което видях, е 99 %, 95 % – нека бъда тактичен – 95% измами, шумотевица и объркване.

Знаете ли, защо доларът е толкова ценен? Защото правителството на САЩ има монопол върху производството на долари. Ако отидете в мазето си и искате да започнете да произвеждате собствена валута, тайните служби ще почукат на вратата ви и ще ви сложат белезници. Няма пречка вие да създадете свой собствен Биткойн или аз да създам свой собствен…

Някои от тях са пълни Понци схеми, при които се помпат, заблуждават хората да инвестират пари, а след това основателите ги ограбват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Президент на ФЕД: Цялото понятие за крипто е безсмислица”
  1. Дали правителството на САЩ или Фед е монополист на печатането на долари са две различни неща.
    Колкото повече се пропагандира крипто толкова повече се доказва. Само казвам мнение нищо повече.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.