НАЧАЛО Други

Адвокатите на Банкман-Фрийд прекратяват ангажимента си

ноември 20, 2022 13:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Адвокатите на Банкман-Фрийд прекратяват ангажимента си

Paul, Weiss, адвокатската кантора, поела случая на Сам Банкман-Фрийд и ръководената от него крипто борса FTX в условията на несъстоятелност, се отказа да представлява предприемача, позовавайки се на конфликт на интереси.

Според информацията кантората е взела решението за оттегляне от делото, след като е установено, че туитовете на Банкман-Фрийд са оказали негативно въздействие върху усилията на адвокатите за реорганизация. 

От 14 ноември основателя на FTX публикува поредица от туитове, които обраха вниманието в крипто Twitter. Този ход обаче предизвика спекулации, че туитове са били използвани, за да се отвлече вниманието от изтриването на други туитове. Други смятат, че той се прави на луд, за да може съдът да е по-благосклонен към него или че изпозлва наркотици.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Продължава ли спада? – Анализатор дава прогнози за Биткойн и Cardano


Мартин Флуменбаум, адвокат от Paul, Weiss смята, че непрестанното туитване на Банкман-Фрийд оказва негативно влияние върху усилията за реорганизация:

Преди няколко дни, след подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност на FTX, информирахме г-н Банкман-Фрийд, че са възникнали конфликти, които не ни позволяват да го представляваме.

Понастоящем Банкман-Фрийд е подложен на проверки от институции, включително текущи разследвания за злоупотреба със средства на клиенти и разкриване на документи.

Въпреки решението на адвокатската кантора обаче, съдът може да отхвърли искането им и да им нареди да продължат да го представляват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене