НАЧАЛО Други

Адвокатите на Банкман-Фрийд прекратяват ангажимента си

20.11.2022 13:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Адвокатите на Банкман-Фрийд прекратяват ангажимента си

Paul, Weiss, адвокатската кантора, поела случая на Сам Банкман-Фрийд и ръководената от него крипто борса FTX в условията на несъстоятелност, се отказа да представлява предприемача, позовавайки се на конфликт на интереси.

Според информацията кантората е взела решението за оттегляне от делото, след като е установено, че туитовете на Банкман-Фрийд са оказали негативно въздействие върху усилията на адвокатите за реорганизация. 

От 14 ноември основателя на FTX публикува поредица от туитове, които обраха вниманието в крипто Twitter. Този ход обаче предизвика спекулации, че туитове са били използвани, за да се отвлече вниманието от изтриването на други туитове. Други смятат, че той се прави на луд, за да може съдът да е по-благосклонен към него или че изпозлва наркотици.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Продължава ли спада? – Анализатор дава прогнози за Биткойн и Cardano


Мартин Флуменбаум, адвокат от Paul, Weiss смята, че непрестанното туитване на Банкман-Фрийд оказва негативно влияние върху усилията за реорганизация:

Преди няколко дни, след подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност на FTX, информирахме г-н Банкман-Фрийд, че са възникнали конфликти, които не ни позволяват да го представляваме.

Понастоящем Банкман-Фрийд е подложен на проверки от институции, включително текущи разследвания за злоупотреба със средства на клиенти и разкриване на документи.

Въпреки решението на адвокатската кантора обаче, съдът може да отхвърли искането им и да им нареди да продължат да го представляват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.