Home

През 2022 г. Block Ink. на Джак Дорси се представи по-добре от 2021 г.

25.02.2023 13:19 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
През 2022 г. Block Ink. на Джак Дорси се представи по-добре от 2021 г.

Компанията Block Inc. на Джак Дорси обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2022 г., които се разминаха с очакванията, но все пак постигна целите си относно приходите.

Block разкри, че брутните ѝ приходи са нараснали с 40% на годишна база до $1.66 милиарда и е имала ликвидност от $7.5 милиарда през четвъртото тримесечие на 2022 г. Споменава се, че коригираната EBITDA (печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация) е допринесла значително за това.

Ликвидността на компанията се състои от $6.9 милиарда в парични средства, парични еквиваленти, ограничени парични средства, инвестиции в търгуеми дългови ценни книжа, както и $600 милиона, които могат да бъдат изтеглени от револвиращата кредитна линия.

Брутната печалба на компанията за годината възлиза на $5.99 милиарда, което е с 36% повече в сравнение с предходната година.

След обявяването на резултатите цената на акциите на Block се повиши с приблизително 8.8 % по време на продължителната търговия.

Cash App, дъщерното дружество на Block генерира брутна печалба от $848 милиона, което е с 64% повече на годишна база.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят на американската империя е тук, купувайте BTC – Робърт Кийосаки


Според Дан Долев, старши анализатор на Mizuho в областта на финансовите технологии, по-добрите резултати на Block в областта на EBITDA бяха нещо очаквано, но представянето на Cash App и ключовият показател за ефективност на ПОС терминалите беше разочароващ

Той смята, че Биткойн е бил значителен проблем за Block и че прекомерното фокусиране върху флагманската криптовалута е подкопало представянето на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Uncategorized Новини

Solana може да получи спот ETF, а Sealana се възползва от това?

Очаква се скорошното одобрение на спот Етериум ETF от SEC да отвори вратата и за други криптовалути като Solana, които да получат подобно признание. 

24.05.2024 18:45 4мин. четене

Това партньорство на Ripple може да разтърси цялото крипто пространство

Ripple наскоро разкри значително сътрудничество, като стана член на DeRec Alliance, заедно с големи играчи като Hedera, Algorand и XRPL Labs.

10.05.2024 20:00 2мин. четене

TikTok съди американското правителство

TikTok и неговата компания-майка ByteDance оспорват закон, подписан от президента Джо Байдън във федералния съд на САЩ.

08.05.2024 0:00 1мин. четене

Deutsche Bank ще предлага услуги, свързани с криптовалути

Водещата финансова институция в Германия, Deutsche Bank, официално сключи стратегическо партньорство с Taurus за предлагане на услуги, включващи попечителство на криптовалути и токенизация.

14.09.2023 20:14 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.