НАЧАЛО Биткойн

Краят на американската империя е тук, купувайте BTC – Робърт Кийосаки

февруари 25, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят на американската империя е тук, купувайте BTC – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", предупреждава, че отслабването на щатския долар води до намаляване на господстващото положение на САЩ в световната икономика.

Според Кийосаки доларът, който той нарича “фалшив”, допринася за края на американската империя, позовавайки се на аспекти като прекомерното печатане, заяви той по време на интервю за Kitco News, публикувано на 22 февруари.

Този долар се превърна в резервната валута на света. С други думи, доларът беше толкова добър, колкото и златото, всичко това се промени и днес ние сме в сериозни проблеми в световен мащаб и аз съм много загрижен, че краят на американската империя е тук.

Той заяви, че доларът е загубил сравнението си с благородните метали, тъй като те не могат да бъдат отпечатани, оскъдни са и стойността им е всеобщо призната.

Наред с това Кийосаки смята, че активи като Биткойн (BTC) предлагат дългосрочна устойчивост.

Според автора на бестселъри той е натрупал Биткойн, когато девическата криптовалута е паднала до около $6,000.

Купих 60 Биткойна на цена от $6,000. <…> Колкото повече съм в него, толкова повече осъзнавам, че това е устойчивост. Така че причината, поради която хората купуват Биткойн, е същата, поради която аз купувам това (злато и сребро).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Регулациите на стабилните монети в САЩ се нуждаят от цялостен подход


Междувременно финансовият просветител прогнозира възможен срив на Биткойн, но остава оптимист, че активът вероятно ще се възстанови. По същия начин той твърди, че спадът в стойността на Биткойн му предлага възможност да натрупа повече.

Той също така е определил Биткойн като една от трите “най-горещи теми на земята” заедно със среброто и златото, наричайки актива “парите на хората”.

През последните седмици Кийосаки все по-често предупреждава за предстоящ икономически срив. Така например авторът предупреди, че “гладът идва”, и призова да се подготвим за възможния финансов срив.

В тази насока Кийосаки се застъпваше главно за натрупване на благородни метали като злато заедно с биткойн, тъй като активите са на линия за възстановяване при евентуален икономически срив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Биткойн: Експлозивен ръст покрай промените в политиката на Фед – А. Хейс

Артър Хейс, съосновател на BitMEX и ветеран в крипто индустрията, прогнозира експлозивно рали, което ще доведе до достигане на изключителни стойности на Биткойн (BTC).

март 25, 2023 8:00 3 мин. четене