НАЧАЛО Други

Предстои рецесия, проблеми с ФЕД и 30% срив на акциите според легендарен икономист

ноември 21, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои рецесия, проблеми с ФЕД и 30% срив на акциите според легендарен икономист

Икономистът Гари Шилинг наскоро отправи сериозно предупреждение за потенциален спад на фондовия пазар с 30%, намеквайки за предстояща рецесия и предстоящо спукване на балона на търговските недвижими имоти.

Както съобщава Business Insider, Шилинг, известен с това, че предвиди срива на жилищния пазар през 2008 г., обсъди тези прогнози в предаването “The Julia La Roche Show”. Той също така очакваше, че Федералният резерв ще предприеме мерки за справяне с инфлацията, като намали лихвените проценти през следващата година.

Шилинг прогнозира още 30% спад на акциите, което предполага общо 40% спад от върха до дъното. Това би могло да означава спад на S&P 500 до около 2,900 пункта, което е най-ниската му стойност от пандемията насам.

Той наблегна на забавената реакция на Федералния резерв спрямо инфлацията, подчертавайки потенциални проблеми с доверието.

“Те разбират, че ако не действат бързо, доверието в тях ще понесе значителен удар, което ще ги направи много по-трудни в бъдеще”, коментира той.

Освен това Шилинг посочи показатели като обърнатата крива на доходността, водещите икономически показатели и борбата на Фед с инфлацията като признаци, сочещи към предстояща рецесия. Той също така предупреди за потенциално спукване на балон в сектора на търговските недвижими имоти, посочвайки първите признаци на напрежение.

Мрачните пазарни прогнози на Шилинг предизвикаха загриженост сред инвеститорите, които се подготвят за потенциални икономически сътресения през следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.