НАЧАЛО Други

Крипто борса купи популярния сайт за новини CoinDesk

ноември 20, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борса купи популярния сайт за новини CoinDesk

Предприятие, ръководено от Том Фарли, бивш президент на Нюйоркската фондова борса, обяви придобиването на CoinDesk - медия, фокусирана върху криптовалутите.

Bullish, крипто борсата на Фарли, завърши придобиването на 100% от CoinDesk чрез сделка с изцяло парични средства. Въпреки че финансовите подробности остават неразкрити, Digital Currency Group (DCG), компанията майка на CoinDesk, беше закупила медийната компания през 2016 г. за $500,000.

Осигурявайки приемственост, Bullish потвърди, че съществуващото ръководство на CoinDesk, начело с главния изпълнителен директор Кевин Уорт, ще продължи да ръководи изданието като независимо дъщерно дружество в рамките на Bullish. CoinDesk възнамерява да създаде редакционен комитет, за да запази своята журналистическа независимост, като за председател на комитета ще бъде назначен Мат Мъри, бивш главен редактор на The Wall Street Journal.

Bullish, създадена през ноември 2021 г. и подкрепена от инвеститори като Founders Fund на Питър Тийл и мениджъра на хедж фондове Луис Бейкън, е под ръководството на Фарли, който преди това е бил президент на NYSE от 2014 до 2018 г. Забележително е, че Bullish се оттегли от сделка за сливане на стойност $9 милиарда, предназначена за публично предлагане миналата година.

При друго развитие на събитията Bullish се явява като един от тримата потенциални купувачи, които се конкурират за останките от FTX, фалиралата крипто борса, с планове да я съживят след фалита през следващата година.

Фарли подчерта готовността на Bullish да инвестира сериозно в растежа на CoinDesk, като посочи плановете за разширяване на конферентния бизнес на CoinDesk в Азия, използвайки широкото присъствие на Bullish в Хонконг и Сингапур.

Предишният опит за придобиване на CoinDesk се провали, когато синдикатът от инвеститори, воден от Матю Розак от Tally Capital и Питър Весенес от Capital6, не можа да сключи сделката, въпреки че се доближаваше до споразумение за $125 милиона.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.