НАЧАЛО Други

Предстои икономически срив, бъдете готови – Робърт Кийосаки

март 3, 2023 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои икономически срив, бъдете готови – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", е известен с откровените си възгледи за икономиката и финансовите пазари.

В последното си предупреждение Кийосаки заяви, че световната икономика е на ръба на срив и призовава инвеститорите да се подготвят за най-лошото.

Книгата “Богат татко, беден татко”, написана в съавторство от Кийосаки и Шарън Лехтър, е основна в списъка с бестселъри на “Ню Йорк Таймс” повече от шест години. От нея са продадени повече от 32 милиона екземпляра по целия свят на над 51 езика в повече от 109 държави. Съветите на Кийосаки са широко търсени както от инвеститори, така и от финансови експерти.

Кийосаки винаги е бил привърженик на благородните метали, наричайки ги “Божиите пари” и препоръчвайки на инвеститорите да ги държат в портфейлите си. В туит той предупреди за рисковете от масови измами в банките, замразени спестявания и спасителни мерки, които може да се появят на хоризонта. Той също така призова инвеститорите да закупят сребро като подчерта, че то е достъпен и твърд актив, който може да помогне за защита срещу финансови спадове.

“Моля. Моля, моля. Световната икономика е на ръба на колапса. Следващото масово изтегляне на пари от банките? Замразени спестявания?

… Просто искам да сте подготвени за това, което предстои. Можете да си купите истинска сребърна монета за около $25. Моля, пазете се.”

Кийосаки многократно е изразявал загриженост за състоянието на световната икономика. Той често е споделял недоверието си към администрацията на Байдън, Федералния резерв, Министерството на финансите и Уолстрийт.

В миналото той е предупреждавал, че действията на Фед могат да унищожат американската икономика и долара. Изразявал е и опасения относно възможността за пазарни сривове. Той е съветвал инвеститорите да избягват акции, облигации, взаимни фондове и борсово търгувани фондове (ETF).

Авторът препоръча да се инвестира в Биткойн, злато и сребро. Той смята, че притежателите на тези активи ще извлекат големи ползи, когато Фед започне да печата трилиони долари. Той прогнозира, че BTC ще достигне $500,000 до 2025 г., докато златото ще се покачи до $5,000, а среброто – до $500.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: МВФ би искал да регулира криптовалутите и да избегне забраната


Предупрежденията на Кийосаки за световната икономика идват в момент, когато светът все още се бори с последиците от пандемията COVID-19. Тя нанесе огромни икономически щети като доведе до загуба на работни места, фалити и увеличаване на броя на бездомните. Неговите прогнози ни припомнят, че икономиката е крехка и че инвеститорите трябва да бъдат подготвени за всичко.

В заключение, последното предупреждение на Робърт Кийосаки за световната икономика е сигнал за инвеститорите да предприемат мерки за защита на активите си. Неговият съвет за закупуване на сребро е разумен, тъй като то е твърд актив, който може да помогне за предпазване от финансови беди. Макар че прогнозите му може да изглеждат мрачни, те напомнят, че икономиката е нестабилна и че инвеститорите трябва да останат бдителни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене