НАЧАЛО Други

Предстои икономически срив, бъдете готови – Робърт Кийосаки

03.03.2023 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои икономически срив, бъдете готови – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", е известен с откровените си възгледи за икономиката и финансовите пазари.

В последното си предупреждение Кийосаки заяви, че световната икономика е на ръба на срив и призовава инвеститорите да се подготвят за най-лошото.

Книгата “Богат татко, беден татко”, написана в съавторство от Кийосаки и Шарън Лехтър, е основна в списъка с бестселъри на “Ню Йорк Таймс” повече от шест години. От нея са продадени повече от 32 милиона екземпляра по целия свят на над 51 езика в повече от 109 държави. Съветите на Кийосаки са широко търсени както от инвеститори, така и от финансови експерти.

Кийосаки винаги е бил привърженик на благородните метали, наричайки ги “Божиите пари” и препоръчвайки на инвеститорите да ги държат в портфейлите си. В туит той предупреди за рисковете от масови измами в банките, замразени спестявания и спасителни мерки, които може да се появят на хоризонта. Той също така призова инвеститорите да закупят сребро като подчерта, че то е достъпен и твърд актив, който може да помогне за защита срещу финансови спадове.

“Моля. Моля, моля. Световната икономика е на ръба на колапса. Следващото масово изтегляне на пари от банките? Замразени спестявания?

… Просто искам да сте подготвени за това, което предстои. Можете да си купите истинска сребърна монета за около $25. Моля, пазете се.”

Кийосаки многократно е изразявал загриженост за състоянието на световната икономика. Той често е споделял недоверието си към администрацията на Байдън, Федералния резерв, Министерството на финансите и Уолстрийт.

В миналото той е предупреждавал, че действията на Фед могат да унищожат американската икономика и долара. Изразявал е и опасения относно възможността за пазарни сривове. Той е съветвал инвеститорите да избягват акции, облигации, взаимни фондове и борсово търгувани фондове (ETF).

Авторът препоръча да се инвестира в Биткойн, злато и сребро. Той смята, че притежателите на тези активи ще извлекат големи ползи, когато Фед започне да печата трилиони долари. Той прогнозира, че BTC ще достигне $500,000 до 2025 г., докато златото ще се покачи до $5,000, а среброто – до $500.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: МВФ би искал да регулира криптовалутите и да избегне забраната


Предупрежденията на Кийосаки за световната икономика идват в момент, когато светът все още се бори с последиците от пандемията COVID-19. Тя нанесе огромни икономически щети като доведе до загуба на работни места, фалити и увеличаване на броя на бездомните. Неговите прогнози ни припомнят, че икономиката е крехка и че инвеститорите трябва да бъдат подготвени за всичко.

В заключение, последното предупреждение на Робърт Кийосаки за световната икономика е сигнал за инвеститорите да предприемат мерки за защита на активите си. Неговият съвет за закупуване на сребро е разумен, тъй като то е твърд актив, който може да помогне за предпазване от финансови беди. Макар че прогнозите му може да изглеждат мрачни, те напомнят, че икономиката е нестабилна и че инвеститорите трябва да останат бдителни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.