НАЧАЛО Регулации

Председателят на SEC отправи предупреждение към криптокомпаниите

февруари 11, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Председателят на SEC отправи предупреждение към криптокомпаниите

Гари Генслер, председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ, предупреди криптокомпаниите да се регистрират в SEC, за да спазват разпоредбите в страната.

При появата си в предаването Squawk Box на CNBC Генслер заяви, че бизнес моделите на много криптопроекти са “изпълнени с конфликти” и е необходимо да се разяснят пакетните продукти, за да се защити инвестиционната общественост.

Споразумение с Kraken

Предупреждението на Генслер последва обявяването от споразумение между SEC и Kraken, в което борсата се съгласи да спре услугите и програмите си за стейкинг за клиенти от САЩ и да плати $30 милиона за освобождаване от отговорност, предварителни лихви и граждански санкции.

Kraken заяви, че ще продължи да предлага услуги за стейкинг за потребители извън САЩ чрез отделно дъщерно дружество.

Критики към действията на SEC

Действията на SEC бяха критикувани от мнозина, включително от комисаря на SEC Хестър Пиърс, която ги нарече “мързеливи и патерналистични” и заяви, че програмата за стейкинг е “послужила добре на хората”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC ще отблъсне иновациите – The Blockchain Association


За SEC

SEC е правителствена агенция, която отговаря за прилагането на федералните закони за ценните книжа и регулира съответната индустрия, включително борсите за акции и опции.

Мисията на агенцията е да защитава инвеститорите, да поддържа справедливи, организирани и ефективни пазари и да улеснява формирането на капитала. Комисията по ценните книжа и фондовите борси се стреми да насърчава прозрачността, почтеността и справедливостта на финансовите пазари и да помага за предотвратяване на измами, манипулации и други неправомерни практики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене