НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш доставчик на данни за Coinbase ги е продавал на трети страни

март 4, 2019 15:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш доставчик на данни за Coinbase ги е продавал на трети страни

Кристин Сандлър, директор на институционалните продажби на Coinbase, защити спорното придобиване на блокчейн изследователската фирма Neutrino.

В интервю за финансовия канал Cheddar на 1-ви март, Сандлър каза, че предишните доставчици на данни за клиенти са продавали потребителска информация от Coinbase на външни източници.

Както се съобщава, големият американски крипто обмен и портфейл Coinbase за първи път обяви придобиването на Neutrino на 19-и февруари, заявявайки, че ще се възползват от напредналите инструменти за анализ на блокчейн, технологията Anti-Money Laundering (AML) и Know Your Customer (KYC).

Този ход бързо стана противоречив, тъй като се появиха подробности за миналото на съучредителите на Neutrino:

По-специално, тяхното предишно участие с търговска софтуерна фирма Hacking Team, чиито шпионски софтуер се използва в широк кръг от международни правителства и правоприлагащи органи. Твърди се, че между тях съществуват авторитарни режими.

В отговор на фурора на крипто общността по отношение на тези връзки – който роди и хаштага #DeleteCoinbase – Сандлър защитава решението на борсата, казвайки на Cheddar, че е важно да оставят своите настоящи доставчици заради практиките си за продажба на данни:

Ние знаем за произхода на някои от хората, които са участвали в Neutrino. За нас беше важно да мигрираме далеч от настоящите ни доставчици. Те продаваха клиентски данни на външни източници и за нас беше наложително да получите контрол върху това и да притежавате собствена технология, която можем да използваме, за да запазим данните в безопасност и да защитим нашите клиенти.

Характеризирайки технологията на Neutrino като „наистина водеща в бранша и най-добрата в класа”, Сандлър каза, че придобиването представлява решение да се въведат тези инструменти вътрешно – омаловажавайки важността на таланта и историята на старшите служители.

Сандлър също спомена решението на Coinbase Pro да включи в списъка XRP, чиито двусмислен статут в САЩ като възможен секюрити токен досега е усложнявал добавянето му към базираната в Калифорния борса. Сандлър изясни пред Cheddar, че придобиването от Coinbase на брокера Keystone през юни 2018 г. дава възможност на платформата да изброява ценните книжа, добавяйки:

Имаше голям интерес от добавянето на актива към платформата. Имаше някои спекулации дали той ще бъде класифициран като ценна книга или не – ние не сме адвокати на ценни книжа. Смятахме, че от двете страни има убедителни аргументи.

Както наскоро съобщиха, ръководителят на пазарите на Ripple се обърна към социалните медии, за да подчертае, че решението Coinbase да включи XRP е независимо– да се противопоставят на слуховете, че Ripple са платили или предложили на борсата стимул да го направи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене