НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ е почти фалирало – Робърт Кийосаки

май 27, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ е почти фалирало – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, авторът на книгата "Богат татко, беден татко", изрази опасенията си относно финансовото състояние на САЩ, като предположи, че страната е изправена пред фалит поради значителни нефинансирани задължения.

Кийосаки, който има над 2.4 милиона последователи в Twitter, съветва аудиторията си да обмисли активи като злато, сребро и Биткойн (BTC) като надеждно средство за съхранение на стойността, като се имат предвид очакваните икономически предизвикателства, произтичащи от нарастващите нефинансирани държавни разходи.

В наблюденията си върху настоящата ситуация Кийосаки подчерта безсмислието на политическите дебати около предложеното увеличение на лимита на дълга на САЩ с $30 трилиона, наричайки ги просто “кабуки театър“.

Той изтъкна тревожната реалност, в която САЩ са в състояние на банкрут, с нефинансирани задължения, надхвърлящи $250 трилиона, включително значителни дериватни активи на финансовите пазари, оценявани на квадрилиони или хиляди трилиони. В светлината на тези обстоятелства Кийосаки се застъпи за придобиване на злато, сребро и Биткойн.

В миналото Кийосаки точно прогнозира икономически срив поради решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти от март. Той приписа на затягането на паричната политика на Федералния резерв срива на регионалните банки и изрази загриженост относно възможността за по-нататъшни банкови фалити.

Също така преди това той прогнозира, че стойността на Биткойн в крайна сметка ще нарасне до $100,000 или дори повече.

Друга известна личност, инвеститорът Стенли Друкенмилър, също изрази опасения относно финансовите перспективи на Америка. Друкенмилър предупреди, че дълговите задължения и разходите на страната може да наложат значително намаляване на програмите за социални услуги като социално осигуряване и Medicare.

По време на неотдавнашна реч той разкри, че ако се отчетат задълженията на правителството към бъдещите възрастни граждани, действителният дълг може да достигне приблизително $200 трилиона, надхвърляйки сегашната оценка от $31.7 трилиона за държавния дълг на САЩ. Друкенмилър твърди, че незабавното намаляване на социалните програми е от съществено значение за смекчаване на потенциалните икономически кризи в бъдеще.

В обобщение, Кийосаки и Друкенмилър изразиха загриженост относно финансовото състояние на Съединените щати и препоръчват инвестициите в злато, сребро и Биткойн. Смята се, че те могат да послужат като разумни мерки за опазване на богатството в условията на предстоящи икономически предизвикателства.

Освен това Друкенмилър подчерта спешната необходимост от намаляване на социалните програми, за да се предотврати по-сериозен икономически спад в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.