Home

“Повишението на лихвените проценти ще тласне Биткойн нагоре” – М. Макглоун

30.07.2022 13:14 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Повишението на лихвените проценти ще тласне Биткойн нагоре” – М. Макглоун

Крипто пазарът реагира положително на последното повишение на лихвения процент на Федералния резерв със 75 базисни пункта, като Биткойн дори отново стигна $24,000. 

Съществува интерес по отношение на това как пазарът ще реагира на бъдещите повишения, тъй като Фед се опитва да овладее инфлацията. 

Стратегът от Bloomberg Майк Макглоун сподели в туит от 29 юли, че предстоящите срещи на Фед относно лихвените проценти вероятно ще изградят основата за по-нататъшно рали на Биткойн и ще надминат повечето класове активи.

Той отбеляза, че BTC може би е в началото на възстановяване след значителните разпродажби през 2022 г. 

Коментарът на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл “среща след среща” може да отбележи повратна точка за Биткойн да възобнови тенденцията си да надминава повечето активи. 

Новото и неизпробваното бързо се превръщат в минало време за еталонната криптовалута, вероятно в ранните дни на възстановяване след сериозно понижение.

Според стратега Биткойн притежава технологията и качествата за по-бързо приемане, а заедно с намаляващото си предлагане активът вероятно ще се покачи и ще надмине другите инвестиционни продукти. 

Макглоун е на мнение, че институцията вероятно ще забави лихвените проценти, тъй като световната икономика е изправена пред сериозен риск от рецесия.

Следващото заседание е на 21 септември, което оставя достатъчно време за оценка на новите данни, а нашата тенденция е, че дефлацията на суровините и глобалното накланяне към рецесия би трябвало да облекчат повишаването на лихвите на Фед и да подкрепят активите, съхраняващи стойност, като американските съкровищни облигации, златото и Биткойн.

Както наскоро отразихме от CryptoDnes, общността на CoinMarketpCap сподели прогнозата си за Биткойн до края на август. Според тях BTC ще достигне ключовото психологическо ниво от $30,000, като може да се търгува на средна цена от $30,260 до 31 август 2022 г. – използвайки функцията „Price Estimate“, която позволява на потребителите да спекулират с бъдещите цени на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Входящите потоци към ETF-ите за криптовалути нарастват с наближаването на старта на спот Етериум ETF

Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха значителен приток през тази седмица, като с възстановяването на пазарите бяха инвестирани около $1.24 милиарда.

21.07.2024 19:40 1мин. четене

Биткойн може да преодолее съпротивата от $70,000 според анализатор

Водещ анализатор, който точно прогнозира най-ниската цена на Биткойн през 2022 г., сега смята, че натискът на мечките върху водещата криптовалута е напълно изчерпан.

21.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.