НАЧАЛО Алткойни

Повечето притежатели на Dogecoin са на печалба през 2022 г.

декември 28, 2022 20:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето притежатели на Dogecoin са на печалба през 2022 г.

Тъй като сътресенията на криптовалутния пазар през 2022 г. продължават, повечето Dogecoin (DOGE) инвеститори все още печелят пари. 

Интересното е, че популярността и печалбите на DOGE са спаднали значително, а токенът не е в състояние да повтори печалбите от 2021 г. 

Към 28 декември над 45% от притежателите на DOGE са на печалба въз основа на цената на токена към момента момента на писане на статията. 46% от настоящите притежатели на Dogecoin са на загуба, а 9% са на нулата, според данни на IntoTheBlock. 

Макар че повечето притежатели на Dogecoin са на печалба, значителен дял от инвестиралите в токена са държали актива повече от една година – 70%. В същото време 26% са инвеститори преди между 1 и 12 месеца, а само 4% са държали криптовалутата в продължение на по-малко от един месец.

Анализ на цената на Dogecoin

Към момента на писане на статията DOGE се търгува на цена от $0.0709, като през последните 24 часа се коригира с около 2%. На седмичната графика активът се понижи с около 0.1%, тъй като се консолидира в съответствие с общия пазар. Освен това активът има пазарна капитализация в размер от $9.45 милиарда. 

Въпреки че Dogecoin се търгува основно в червената зона, меме монетата регистрира проблясъци на рали, предизвикани от приноса на главния изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск. Редовните коментари на милиардерът в Twitter, изразяващи подкрепа за DOGE, подействаха като критичен катализатор за ралито на цената на актива. 

Част от неотдавнашното рали беше предизвикано, след като Мъск официално придоби Twitter, като имаше спекулации, че токенът може да бъде включен като платежно средство в платформата на социалната медия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Какво следва за DOGE?

Като цяло инвеститорите ще търсят възможни новини за увеличаване на приемането и засилено развитие на мрежата. Например, DOGE се повиши за момент, след като се появиха съобщения, че Мъск и основателят на Етериум (ETH) Виталик Бутерин може би работят за подобряване на дигиталния актив.

Междувременно DOGE беше подложен на удари от общите пазарни условия, произтичащи от събития като срива на криптоборсата FTX. 

В края на 2022 г. инвестиралите в DOGE ще се надяват активът да достигне дъното и да започне ново рали. Въпреки това феновете на меме криптовалутата вероятно ще се сблъскат с повече консолидации, като се има предвид, че алгоритъмът за машинно обучение в PricePredictions прогнозира, че DOGE може да се търгува на цена от $0.079 на 1 януари 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене