НАЧАЛО Други

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

Bitzlato обяви, че нейните потребители вече могат да изтеглят до 50% от активите, които преди това са били блокирани в платформата, поради предприетите от Съединените щати и Европол правоприлагащи действия.

Потребителите могат да използват Telegram бота @bz_phoenix_bot, за да прехвърлят активи от своите уеб сметки в Bitzlato към външен портфейл или борса. Всички тегления от Bitzlato се обработват в Биткойн, тъй като платформата преобразува всички алткойн авоари на потребителите във водещата криптовалута, когато услугата беше спряна на 18 януари.

Платформата трябваше да преобразува салдата на потребителите в BTC поради технически трудности при обслужването на множество алткойни след спирането на дейността.

Възможността за изтегляне на 50% от Bitzlato следва предварително обявената от нея пътна карта за възстановяване на достъпа на потребителите до платформата и възобновяване на дейността. Компанията планира да възстанови платформата и да предостави услуга за крипто търговия от типа “peer-to-peer” (P2P) до началото на април 2023 г.

Някои потребители са избрали да не изтеглят 50% от активите си от Bitzlato в този момент, предпочитайки да изчакат, докато борсата възстанови P2P търговията.

След като P2P платформата заработи, потребителите ще могат да получат достъп до всички функции, които са били достъпни преди това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза


Въпреки това, Bitzlato все още не е разрешила проблема с останалите 50% от средствата на потребителите. Според говорител на крипто борсата, компанията планира да върне парите, като възстанови достъпа до иззетите от Европол средства или от собствени средства.

Адвокатите на Bitzlato оспорват решението на френското правителство. Ако резултатът е благоприятен, средствата ще бъдат върнати. Ако обаче не се получи, потребителите ще трябва да изчакат, докато компанията спечели достатъчно, за да компенсира загубите.

В средата на януари Министерството на правосъдието на САЩ обяви мащабна международна акция за правоприлагане в областта на криптовалутите срещу Bitzlato. В рамките на акцията европейските органи конфискуваха над $19 милиона в криптовалута от борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

MakerDAO харчи $27.66 милиона годишно за стимулиране на растежа

Според данни на DeFiLlama от 31 май MakerDAO, децентрализиран паричен пазар, базиран на Етериум, който предоставя възможност за заемане на активи, включително ETH, изразходва приблизително $27.66 милиона годишно, за да поддържа протокола.

юни 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.