НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза

март 22, 2023 22:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза

Oпасенията за кредитна криза в резултат на значителното затягане на стандартите за кредитиране значително нараснаха в условията на банкова криза.

По време на пресконференцията в сряда председателят на Федералния резерв Джером Пауъл отбеляза, че финансовите условия може да са се затегнали повече, отколкото предполагат американските референтни индекси.

Запитан за обстоятелствата, които биха предизвикали понижаване на лихвените проценти, особено ако условията за кредитиране продължат да се затягат, Пауъл подчерта, че традиционните индекси се фокусират предимно върху лихвените проценти и акциите, и не отразяват условията за кредитиране.

Пауъл призна, че трайното затягане на условията за кредитиране може да има значително макроикономическо въздействие, което ще бъде взето предвид при вземането на решения по политиката.

Той обаче заяви, че намаляването на лихвените проценти не е базовият сценарий на Фед и централната банка ще оцени степента и продължителността на всяко потенциално въздействие, преди да предприеме каквито и да било действия.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $27,120 след спад от 3.6% през последните 24 часа. Това отдръпване се случва след като за по-малко от две седмици Биткойн се повиши с над 40% след срива на три регионални американски банки и обявяването от Фед на програма за спешни заеми в подкрепа на вложителите и цялата банкова система.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin


Спадът настъпи, след като Федералният резерв повиши основния си лихвен процент с 0.25%, както се очакваше. Председателят на Фед Джером Пауъл предположи, че е малко вероятно централната банка да намали лихвения процент допълнително през тази година.

Според главния инвестиционен директор на Castle Funds, Питър Еберле, Биткойн рязко нарасна, тъй като инвеститорите потърсиха диверсификация от банковите депозити, а Фед инжектира ликвидност във финансовата система, за да облекчи стреса в банковата индустрия. Въпреки това Еберле отбеляза, че много инвеститори продължават да търгуват с Биткойн като спекулативен актив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.