НАЧАЛО Други

Поредното предупреждение за финансовите пазари от Робърт Кийосаки

27.05.2024 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредното предупреждение за финансовите пазари от Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, добре познатият автор на „Богат татко, беден татко“, отправи остро предупреждение за едно много погрешно схващане във финансовия свят.

В скорошна публикация в X Кийосаки критикува финансовите съветници, че подвеждат инвеститорите, като рекламират облигациите като безопасни инвестиции.

Кийосаки подчерта риска от значителни загуби дори за опитни инвеститори, ако облигациите с рейтинг AAA, които обикновено се считат за много сигурни, спаднат в стойността си поради проблеми в сектора на търговските недвижими имоти. Той подчерта, че отслабващият пазар на офис имоти може да доведе до значителен срив, който да повлияе на тези облигации с висок рейтинг.

Той също така отбеляза, че държавните облигации на САЩ са прекъснали дългосрочна възходяща тенденция, което показва потенциална икономическа нестабилност.

В светлината на тези опасения Кийосаки препоръча на инвеститорите да преместят парите си в по-сигурни активи като злато, сребро и Биткойн. Той вярва, че тези активи ще бъдат по-добре защитени срещу пазарни спадове.

Кийосаки последователно предупреждава за предстоящ срив на пазара, критикувайки политиките на правителството на САЩ и справянето на Федералния резерв с инфлацията и националния дълг. Той прогнозира, че повечето класове активи, включително акции, облигации и недвижими имоти, могат да претърпят значителни спадове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.